23948sdkhjf

Danske savværker nyder godt af medvinden i byggemarkedet

De danske savværker nyder lige som de svenske og tyske godt af de stigende priser på savværksvarer. Omsætningen i træindustrien er ifølge Danmarks Statistik steget med ca. 800 mio. kr. over de sidste fire år.
Analyseinstituttet Experian har siden 1. april 2006 analyseret 104 brancher og rangeret brancherne efter væsentlige nøgletal og vækstrater. Herudover har de lavet en totaloversigt over de generelt bedste brancher (supertallet) og de bedste vækstbrancher (supervæksttallet) i Danmark.

I analysen fik Savværker, Trælast & Byggemarkeder en flot andenplads, når det gælder den økonomiske tilstand blandt de 104 brancher.

Der er flere årsager til at priserne på byggevarer af træ stiger i Nordeuropa. Byggeaktiviteten i Sverige, Tyskland og Danmark er høj, hvilket er med til at presse prisen på byggevarer.

Det er heller ikke helt nemt at importere byggevarer af træ, da produktionen fra de finske savværker er blevet sat kraftigt ned i sommer på grund af en længerevarende strejke, og herudover er den russiske eksport af trævarer i øjeblikket rettet mod Kina, hvor den økonomiske vækst er stærk.

Samtidig har et højere indenlandsk forbrug af trævarer i Baltikum medført mindre eksport til de omkringliggende lande.

Læs mere her

Kilde: Dansk Skovforening.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078