23948sdkhjf

Møbelproducenter vrede over statslig møbelaftale

En række danske producenter af kontormøbler med Labofa Munch i spidsen er vrede over Finansministeriets statslige møbelaftale med Jesper Office, Ergoteam samt de svenske datterselskaber Kinnarps og EFG Partner i Danmark. Labofa Munch protesterer nu direkte til finansminister Thor Pedersen.
Førende danske kontormøbel-producenter er vrede over Finansministeriets beslutning om at købe kontormøbler af, hvad de kalder, lavpris-leverandører de næste to år. Det oplyser dagbladet Børsen i dag.

- Med sin beslutning kaster Finansministeriet vrag på 25 års arbejde med at udvikle miljøvenlige og ergonomiske kontormøbler af høj kvalitet og flot design. En udvikling, som de offentlige myndigheder selv har været med til at fremme ved at pålægge branchen den ene restriktion efter den anden. Vi er til grin i udlandet – til skade for dansk eksport, siger adm. direktør Preben H. Nielsen, Labofa Munch til avisen.

Finansministeriets valg af møbelleverandører blev taget på baggrund af en god kombination mellem pris og kvalitet. Staten sparer rundt regnet 90 mio. kr. på indkøb af kontormøbler hos det udvalgte konsortium bare i 2007.

Havde Labofa Munch og øvrige førende producenter af kontormøbler vidst, at staten gik efter den billigste model, ville de have trukket sig fra konkurrencen. Det udtaler adm. direktør Preben H. Nielsen fra Labofa Munch til avisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094