23948sdkhjf

Højtuddannede danskere søger til udlandet

Hvert år tager ca. 3000 højtuddannede danskere til udlandet for at prøve lykken i blandt andet Sverige, England, USA og Tyskland. Fortsætter eller stiger trenden kan Danmark på sigt få problemer, hvis ikke der omvendt hentes lige så mange højtuddannede udlændinge til landet.
Omkring 3000 højtuddannede danskere søger lykken i udlandet hvert år. Cirka hver fjerde af de udrejste danskere forlader et job i Danmark som leder eller andet job med høje kvalifikationskrav. Kommer de veluddannede danskere ikke tilbage til Danmark igen, kan Danmark få et problem – især hvis ikke landsporten åbnes for flere dygtige udlændinge. Det oplyser dagbladet Børsen i dag.

- Større udvandring af arbejdskraft behøver ikke at være et problem. Det er en del af spillet i en åben og international økonomi. Men det er et problem, hvis vi afleverer den højtuddannede arbejdskraft og får dårligere uddannet arbejdskraft igen, siger konsulent Stig Martin Nørgaard fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA) til avisen.

Ifølge avisen vender kun hver tredje udrejste dansker hjem efter 10 år i udlandet. Hvis Danmark ikke formår at hente kvalificeret arbejdskraft til Danmark, vil danske virksomheder mangle de dygtige hjerner, der kan forny virksomhederne og føre dem ud i verden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066