23948sdkhjf

Nordmænd vilde med juletræer

Nordmændene vil købe et rekordhøjt antal juletræer i år. Det er ikke længere nok at købe ét juletræ pr. familie i Norge. Der skal være et juletræ i haven og et i hvert rum af huset. Der anslås at blive solgt for mere end to millioner juletræer i Norge til nordmændene – og det er til en pris af 500 norske kr. pr. træ.
Nordmænd har så mange penge, at flere og flere familier køber tre-fire juletræer i år. Mr. Steinar Haugse, administrerende direktør i den Norske Juletræs Produktions’ organisation, udtaler, at ét jultræ i hver stue ikke er nok i de norske hjem. Nordmændene køber også juletræ til haven og til hvert værelse i huset.

Selvom den indenlandske produktion af træer forøges hvert år, er Norge stadig afhængig af importen af juletræer fra Danmark. Norge vil importere omkring 500.000 træer fra sine sydlige naboer. En halv million træer ventes at blive fældet i de norske skove i år.

Norske juletræsproducenter har også så småt opstartet eksport til eksempelvis de baltiske lande og England. Denne eksport forventes at øge i fremtiden.

Kilde: Nordic Family Forestry.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078