23948sdkhjf

Linjeledere halter bagefter lønsmæssigt

Linjeledere med medarbejderansvar stiger ikke lige så meget i løn som ansatte på det private arbejdsmarked generelt. Det viser en sammenligning af lønstigningerne i det private erhvervsliv med tallene i Lederløn 2006. Situationen kan betyde færre linjeledere i fremtiden.
En ny sammenligning af lønstigninger i det private erhvervsliv med tallene i Lederløn 2006 viser, at linjeledere halter bagefter lønsmæssigt i forhold til deres medarbejdere. Det oplyser Ledernes Hovedorganisation i et nyhedsbrev i dag.

- Hvis det bliver en trend, at linjeledere stiger mindre end medarbejdere, får virksomhederne sværere ved at rekruttere linjeledere. Dermed bliver det også mere vanskeligt at få talenter til lederstillingerne på de højere niveauer. Lønforskellen mellem ledere og medarbejdere i Danmark er i forvejen ikke stor, og udhules den, bliver ledermanglen et endnu større problem fremover, siger Ledernes formand Svend Askær fra Ledernes Hovedorganisation.

Sammenligningen viser, at ansatte i det private har i 2006 oplevet en gennemsnitlig lønstigning på 3,2 %. Linjelederne har derimod kun øget deres årlige indkomst med 2,5 % i 2006.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063