23948sdkhjf

Farvel til 37-timers ugen

Danskerne arbejder mere end 37 timer om ugen. En ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at arbejdstiden er øget med to-tre timer om ugen inden for alle fag og brancher. Det er manglen på arbejdskraft, der får arbejdstimerne til at skyde i vejret.
Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har udarbejdet en ny analyse, der viser, at danskernes 37-timers arbejdsuge er blevet forlænget med to-tre timer om ugen i løbet af de seneste 10 år. Det gælder alle fag og alle brancher. Det oplyser Berlingske Business.

Udviklingen er især markant inden for transport, byggefag og industrien. Årsagen hertil er, at der er mangel på folk inden for brancherne, og derfor bliver de ansatte nødt til at ligge flere timer i jobbet for at få opgaverne udført.

En anden årsag til de øgede arbejdstimer pr. uge kan også findes i, at mange i dag arbejder med projektopgaver, der ikke defineres i tid. De ansatte afslutter opgaven, når den er færdig. Dermed presser opgaverne timerne i vejret – timer, som de ansatte ikke får penge for.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078