23948sdkhjf

KA Interiør eksporterer sig ud af krisen

Producenten af skydedørsskabe ser lyst på fremtiden efter et par kriseår, der blev brugt på at trimme forretningen og optimere produktionen.
Fremgangen fortsætter hos KA Interiør, som sidste år kunne fejre 20 års jubilæum med en vis tro på, at krisen nu efterhånden er endegyldigt afvist.

- Omsætningsrekorden fra 2007 står ikke helt for fald i år, men generelt går det rigtigt fint og vi ligger nogle procenter foran sidste år, siger adm. direktør Allan Meyer til Wood Supply og begrunder videre:

- Det skyldes især, at vi eksporterer mere end tidligere. Vi oplever fortsat stor vækst i Norge, og så er vi ved at etablere os i Finland og Tyskland, hvor vi har fået aftaler på plads og ansat salgspersonale. Det er selvfølgelig en investering, men den er foretaget ud fra, at vi håber og tror på fortsat vækst.

Et hårdt marked
Allan Meyer ser med undren på, hvordan flere konkurrerende virksomheder udelukkende udfordrer hinanden og sælger sig selv på priserne under vilkår, som næsten virker umulige.

- Markedet er hårdt for tiden, og især herhjemme er der mange kollegaer, som dumper priserne. Vi har bare besluttet, at vi ikke skal ind og deltage i en priskonkurrence, så vi satser på kvalitet og høj leveringssikkerhed i stedet, lyder der fra direktøren, som af samme grund valgte at investere i produktionsudstyret, mens krisen kradsede allermest og salget var faldende.

Stærkere platform end i 2007
Spørgsmålet er så, om KA Interiør var hurtigt nok ude i forhold til at omstille sig til de nye forhold, da krisen først tog fat.

- Med den viden, vi har i dag, skulle vi have været mere effektive og rationelle i produktion og salg. Men det er lærdom, vi har fået ved at gå gennem krisen. Strategisk synes jeg, at vi grundlæggende valgte det rette spor, og vi har da også taget andele på markeder, hvor vi opererer, siger Allan Meyer og fortsætter:

- Vi har en stærkere platform i dag end for fire år siden. Og så er der kommet nogle andre kompetencer ind i virksomheden i dag, end vi havde tidligere. Det gør for eksempel, at vi tør satse endnu mere på markederne i Nordeuropa. Tyskland er et kæmpe marked, og Finland er et stort marked. Så nu koncentrerer vi os om at komme ind der samt at fortsætte med at tage markedsandele i Norge og Sverige.

Flytter ingen steder
KA Interiør beskæftigede lidt mere end 100 personer før krisen, og det tal faldt til 60-65 ansatte i perioden fra 2009 til 2011. I dag er virksomheden oppe på 75 ansatte, som kan føle sig sikre på, at virksomheden ikke har planer om at flytte produktionen fra Grinsted til et land med lavere lønninger.

- Det er overhovedet ikke på tale. Vi har en effektiv og fleksibel medarbejderstab her i Grindsted, som vi er meget glade for, understreger Allan Meyer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11