23948sdkhjf

Studie: Skov gør en hektar op til 75.000 kroner mere værd

Skov på en privat ejendom er med til at øge en ejendoms værdi, og samtidig bringer Danmark tættere på målsætningen om at komme op på 20 til 25 procent skovareal inden udgangen af det 21. århundrede.

Det er konklusionen i et studie forfattet af en række forskere fra Københavns Universitet.

- Det viser, at jordejere har en værdi i at have skov på deres jord, som rækker ud over den profit, som de kan tjene ved at sælge tømmeret fra skoven, siger Marie Lautrup.

Hun er postdoc ved sektion for miljø og naturressourcer på institut for fødevare- og ressourceøkonomi på faculty of science ved Københavns Universitet. Hun er hovedforfatter bag studiet.

- Det har værdi i forhold til, hvis vi gerne vil have mere skov i Danmark, som politikerne har en målsætning om, siger hun.

Med studiet håber forskerne nemlig, at resultaterne kan bruges af politikere og myndigheder til at fokusere på lovgivningen om fradrag og tilskud i forbindelse med skovdrift og oprettelse af skov.

- Der er det godt at vide, at jordejere kan få en værdi, som kan motivere til at plante skov, og dermed medvirke til at opnå vores målsætning om større skovanlæg i Danmark.

Studiet konkluderer, at man som ejer af en ejendom med skov kan se en øget værdi på mellem 25.000 og 75.000 kroner per hektar i herlighedsværdi.

Og hvis det skulle lokke flere i Danmark til anlægge skov, er det ikke så besværligt.

- Man kan søge tilskud til det hos Landbrugsstyrelsen. Så kan man få tilskud til at købe små træplanter og hegning, hvis man bor et sted, hvor dyr lever i skoven, siger Marie Lautrup.

- Der kan være noget med, om man må plante skov på landbrugsjord. Men hvis man må søge tilskud, får man som udgangspunkt også lov til at plante skoven.

Planter man skov i Danmark af en vis størrelse, kan skoven komme under fredsskovsforordningen. Det betyder, at skoven ikke må nedlægges igen.

Derudover kan det spille en rolle i forhold til at reducere koncentrationen af CO2 i atmosfæren, fordi træer er naturlige CO2-fangere.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062