23948sdkhjf

"Et af de største boligbyggerier i træ" erstatter coronaknudepunkt

Bebyggelsen betegnes en af de største boligbyggerier i træ, der til dato er opført i Danmark

Den 1. april sker den første transformation af et nyt kvarter, som i perioden med covid-19 husede byens største testcenter, Vingelodden. 

Boligbygger- og selskabet CPH Village vil således opføre en ikke-permanent studielandsby med 362 boliger i det tidligere industriområde, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Studiebyen, som er det seneste samarbejde mellem DSB og CPH Village, kickstarter udviklingen i Rovsinggade-kvarteret på Nørrebro i København.

Bebyggelsen på Nørrebro bliver ifølge parterne bag blandt de største boligbyggerier i træ, der til dato er opført i Danmark. 

Med "materialevalg, en smart udnyttelse af boligens areal samt fokus på kubikmeter frem for kvadratmeter" vil man sikre en CO2-besparelse.  Ved at bygge mindre boliger i blandt andet træ, vil CO2 aftrykket per person være markant lavere end i traditionelle, nybyggede studieboliger.

Udover studieboliger vil bebyggelsen indeholde fælles faciliteter og arealer som ramme om de studerendes naboskab. Herunder fælles køkkener, stuer, terrasser, drivhuse og åbne rum, som de studerende selv kan præge. Udearealerne vil både rumme plads til ophold, køkkenhaver, udekøkkener, drivhuse, plantekasser og kreativ udfoldelse.

En bolig bliver på 20 kvm brutto. Netto - altså indenfor boligens fire vægge - består kvadratmeterne af et privat værelse inklusive køkken på 10 kvm, delt entre og bad på 6,5 kvm samt adgang til større fællesarealer.

Arealer udnyttes 

Bebyggelsen bliver - med selskabets egne ord - lige så vild og biodivers, som DSB og CPH Villages første bebyggelse i Jernbanebyen, der anvender forskningsbaseret biodiversitetsstrategi, hvor beplantning og bebyggelse sikrer rigere biodiversitet, end der var på grunden før byggeriet.

– Samtidig har det været vigtigt for os, at de bygninger, der er opført, kan tages ned og bruges et andet sted bagefter, da det ikke er permanente løsninger, udtaler direktør i DSB Ejendomme, Lars Gøtke.

Han fortsætter:

– Men indtil da er det fantastisk, at vi i fællesskab kan sikre bæredygtige boliger med en overkommelig husleje til de studerende, og på den måde udnytte vores arealer, indtil de skal byudvikles.

DSB og CPH Village har lavet en 10-årig samarbejdsaftale på arealet på Nørrebro tilsvarende deres fælles projekt i Jernbanebyen.

Studielandsbyen på Nørrebro bliver CPH Villages fjerde bebyggelse. De har allerede studieboliger på Refshaleøen, Vesterbro og Amagerbro.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093