23948sdkhjf

Penge og kødboller: Ikea rammer de skrå brædder

Fredericia Musicalteater opsætter en satirisk musical, som tager udgangspunkt i møbelgiganten Ikeas grundlægger, Ingvar Kamprad

Hvis du har hang til kødboller, billige reoler og gør-det-selv-projekter, er Fredericia Musicalteaters nyeste skud på stammen muligvis noget for dig.

Den 10. marts præsenterer det nemlig en satirisk musical ved navn "Ingvar!". Som navnet måske antyder, tager den udgangspunkt i møbelgiganten Ikeas grundlægger, Ingvar Kamprad.

Det skriver Fredericia Musicalteater i en pressemeddelelse.

- Musicalen er en skarp og aktuel satire, som gør tykt grin med vores forhold til jantelov og penge, og som tager publikum med på en musikalsk rejse, hvor vi følger Ikea-grundlæggerens livsmission, lyder det i pressemeddelelsen.

Handlingen i musicalen udspiller sig i en nær fremtid, hvor verdensøkonomien er kollapset, og kapitalismen er død.

En gruppe børsspekulanter vælger derfor i desperation at gennemleve deres ikon Ingvar Kamprads liv i forsøget på at finde en løsning, lyder det blandt andet om musicalen.

Ifølge Fredericia Musicalteater har "Ingvar!" allerede været sat op i Norge og Sverige med stor succes. Nu gælder det de danske publikummer.

I hovedrollen som Ingvar Kamprad finder man musicalskuespilleren Thomas Jensen, der har haft roller i store opsætninger som "Avenue Q" og "Seebach - The Musical".

Instruktøren bag musicalen er Nikolaj Tarp, der blandt andet har været en del af holdet bag film- og seriesucceser som "Den Skyldige", "Forbrydelsen" og "Gidseltagningen".

"Ingvar!" får premiere den 10. marts 2023 på Fredericia Musicalteater.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079