23948sdkhjf

Vinduesdirektør fik et tilbud, der var umuligt at sige nej til: - Jeg har det mest fantastiske job

Et tilbud "der var umuligt at sige nej" er fulgt af fremgang og et kommende rekordregnskab

Når Krone Vinduer markerer sit 70-års jubilæum, afslutter den nordjyske vinduesproducent samtidig et glidende generationsskifte og indtræder fuldt ud i Dovista Gruppen.

Ejerskiftet er sket gradvist siden 2016, hvor parterne nåede til enighed om et salg, og siden er sket en positiv udvikling i Krone Vinduer. 

Medarbejderstaben i det nordjyske er således vokset med over 50 pct. til tæt på 200. Og regnskabsrekorden på 9 mio. kr. før skat fra 2021 bliver allerede slået, når årsregnskabet for 2022 om kort tid offentliggøres, lyder det fra parterne, som dog ikke kommer det nærmere.

- Et tilbud, der var umuligt at sige nej til

Direktør Kaj Bundgaard mindes, at det var et tilbud, der var umuligt at sige nej til, da Krone Vinduer fik mulighed for at blive en del af Dovista Gruppen. 

Forud var gået fem års målrettet arbejde med at forberede virksomheden til et fremtidigt salg, og da vinduesgiganten kom på banen, var der ingen tvivl:

– Vi havde i forvejen samarbejdet om produktion af vinduer gennem et par år, og for mig var ejerskiftet et naturligt næste skridt. Det var afgørende, at vi fik en ejer ind, som kunne bidrage til at udvikle Krone Vinduer og fremtidssikre produktionen i Vendsyssel. Det må man sige, at vi har fået, fortæller Kaj Bundgaard.

Som en af årsagerne til fremgangen fremhæves, at opkøbet har været med til at styrke Krone Vinduers position på projektmarkedet. Her er det blandt andet lykkedes at lande flere store ordrer i samarbejde med søsterselskabet Velfac. Blandt andet til det nye hovedsæde til AP Pension og Nykredit i København, hvor Krone leverer over 100 limede glashjørner.

- Jeg har det mest fantastiske job

Dovista Gruppens overtagelse af Krone Vinduer er sket gradvist fra 2016 og frem til marts i år. I processen har Kaj Bundgaard haft en nøglerolle - for han vil selv været et aktiv for virksomheden:

- Man ser ofte, at ejerledere venter med at sælge, indtil de skal på pension. Det ville jeg ikke, siger vinduesdirektøren

- Jeg har stået i spidsen for Krone Vinduer siden midten af 1980’erne og havde – og har fortsat – store ambitioner for virksomheden. Derfor er det her heller ikke et exit for mig. Jeg synes helt ærligt, at jeg har det mest fantastiske job.

Siden Dovistas indtog er der sat yderligere fart på produktudviklingen og investeringer i udvikling, test og certificering af fabrikkerne i Harken og Aabybro. Blandt andet med brandvinduer- og døre som resultat.

Styrken i nichen

Dovista Gruppen råder over 15 vinduesbrands, heraf fire i Danmark. Og topchef Allan Lindhard Jørgensen peger på gevinsten ved at have Krone Vinduer i porteføljen som et nichebrand, der komplementere mainstream-brands som Velfac og Rationel.

- Byggekomponenter bliver generelt mere og mere standardiserede. Men vi oplever samtidig en stigende interesse for at give byggerier et individuelt og eksklusivt udtryk. Her kan Krone noget særligt i forhold til materialer, egenskaber og dimensioner, siger Allan Lindhard Jørgensen.

Han peger på, at det særligt blandt arkitekterne gør vinduesgiganten relevant, samt man fremover vil satse endnu mere på specialdesign.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Dansk-spansk dronesamarbejde skal bekæmpe skovbrande
Til salg en enkelt dag: Fejrer Wegners fødselsdag med særudgave
Medie: Mærsk har i flere år sejlet illegalt tømmer
Køkken-trekløver bliver til firkløver
Trælastkæde åbner endnu en forretning døgnet rundt
Far til seks griber direktørstafet hos Bygma
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.14