23948sdkhjf

Ikea fastholder omsætning og leverer "tilfredsstillende" resultat

4,9 milliarder danske kroner. 

Sådan var omsætningen for møbelgiganten Ikea i regnskabsåret 2020/21 - og sådan endte den også i et netop offentliggjort regnskab for 2021/22. 

Det skriver koncernen i en pressemeddelelse - og bekræftes af et kig på selskabet i CVR-registret. 

På bundlinjen går Ikea nogle få millioner kroner tilbage - fra 347,8 millioner kroner forrige år til 339,3 i det afsluttede regnskabsår. 

Og da målsætningen for Ikeas danske afdeling før regnskabsårets begyndelse lød på en forventet indtjening på mellem 325 og 335 millioner kroner, vil Christian Mouroux Pedersen, der er Country Communication Manager i Ikea Danmark, godt erklære sig tilfreds med regnskabet for 2021/22. 

- Det har været et udfordrende år for detailhandlen globalt set, men takket være dygtige og arbejdsomme medarbejdere i Ikea Danmark kan vi i dag præsentere et tilfredsstillende årsresultat, siger han i en pressemeddelelse. 

Forventning om højere vækst

Koncernen noterer sig dog også, at man ikke opnåede en forventet omsætningsvækst på mellem 1 og 1,5 procent - men for det indeværende regnskabsår har man til gengæld skruet kraftigt op for gashåndtaget. 

Således skriver Ikea Danmark, at de forventer en vækst i omsætning på cirka seks procent. 

- Ikea Danmark er i rivende udvikling, og vi har i den seneste tid investeret i at blive endnu mere tilgængelige i hele landet, siger Christian Mouroux Pedersen og henviser til, at man har åbnet Planning Studios i Esbjerg og Vejle og snart kan se frem til at indvie en butik i København. 

- Det, kombineret med en bedre varetilgængelig, betyder at vi sætter forventningerne positivt, tilføjer han. 

Efter planen åbner det nye Ikea-varehus i København til august i år. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078