23948sdkhjf

To sjældne PH-lamper under hammeren

Den 9. marts kommer to sjældne PH-lamper under hammeren hos Bruun Rasmussen. Således er der mulighed for at erhverve sig både PH’s klaverlampe og arkitektens Butterfly-lysekrone, der begge blev formgivet i begyndelsen af 1930’erne.

– Det er en fornøjelse at kunne præsentere et så bredt PH-spektrum på denne auktion med en række pragteksemplarer af både pendler, lysekroner, bordlamper og væglamper. Heriblandt to sjældenheder – Klaverlampen og Butterflykronen, hvor vi møder lysets mester fra en lidt anden side, end vi er vant til. Her har han nemlig taget sig den kunstneriske frihed at være mere legende i sit formsprog end normalt, fortæller Andreas Krabbe, der er designekspert hos Bruun Rasmussen.

De to højdepunkter tæller altså først og fremmest den kostbare Klaverlampe, som PH formgav i 1931 og i dag er særdeles eftertragtet blandt samlere verden over. Det udbudte eksemplar af lampen er udført i bruneret messing og udstyret med de originale skærme af rosa matglas. Lampen kan justeres, så den både kan lyse ud i rummet og nedad for eksempel på klaverets nodeholder. Den er vurderet til 200.000 kr.

Den lige så sjældne ”Butterflykrone” formgav PH også i begyndelsen af 1930’erne, og den var med sit spinkle udseende skabt som en del af en serie af lysekroner til private hjem. På auktionen udbydes nu den største model fra denne serie med fem blus af rosa matglas med en vurdering på 80.000-100.000 kr.

Begge lamper er produceret hos PH’s faste samarbejdspartner, Louis Poulsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Dansk-spansk dronesamarbejde skal bekæmpe skovbrande
Til salg en enkelt dag: Fejrer Wegners fødselsdag med særudgave
Medie: Mærsk har i flere år sejlet illegalt tømmer
Køkken-trekløver bliver til firkløver
Trælastkæde åbner endnu en forretning døgnet rundt
Far til seks griber direktørstafet hos Bygma
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.078