23948sdkhjf

Stark overtager sydsjællandsk konkurrent

Trælastkæden Stark fortsætter sig opkøbstogt med, og denne gang er det en sydsjællandsk XL-Byg, der står over for et navneskifte.

I Faxe har den nuværende ejerduo Erik Krog-Meyer og Lars Zacho nemlig valgt at afhænde forretningen, som førstnævnte har kunnet kalde sig majoritetsindehaver af siden 2006.

– Vi er stolte over, at Erik og Lars har valgt at sælge til os, fordi de mener, at vi kan være med til at videreudvikle og styrke forretningens stærke lokale position, siger Mads Brejnholt Madsen, salgsdirektør i Stark, i en pressemeddelelse.

– Vi ser et stort potentiale i at komme til en del af Sydsjælland, hvor vi længe har ønsket at etablere os, og hvor vi kan skabe synergier med vores forretning i Køge og den kommende forretning i Næstved, uddyber han.

Let og smidig overgang

Ønsket om udvikling og endnu bedre kundeservice var de primære argumenter for at sælge til Stark, fortæller Lars Zacho, der fortsætter i rollen som trælastdirektør under det nye ejerskab.

– Ved at blive en del af Stark-kæden kan vi tilbyde vores kunder et endnu bredere varesortiment og bedre logistikløsninger. Vi kan gøre kundernes arbejdsdag lidt lettere, og på den måde styrke vores stærke relationer til områdets håndværkerne. Samtidig fortsætter både mine medarbejdere og jeg, så overgangen til nyt ejerskab bliver let og smidig for alle vores kunder, siger han.

I tråd med strategien

Med overtagelsen i Faxe styrker Stark sin tilstedeværelse på den sydlige del af Sjælland. Tidligere i år overtog byggecenterkæden en forretning i Nakskov og senere i år begynder byggeriet af en ny forretning i Næstved.

– Vi ser muligheder i området, der ligger godt mellem København mod nord, Næstved mod vest og Lolland og Falster mod syd. Vi ser også synergier med vores forretning i Køge, der udgør et stort vækstområde syd for hovedstaden. Det giver et spændende potentiale for forretningen i Faxe, og det glæder vi os til at arbejde videre med sammen med vores nye kollegaer, siger regionsdirektør i Stark, Lasse Frederiksen.

Med overtagelsen af XL-Byg Faxe Trælast & Proffcenter forfølger trælastkæden således sin strategi om at vokse gennem opkøb og organisk vækst. Sidste år åbnede Stark forretning nummer to på Bornholm, overtog den sønderjyske VA-specialist Arnum Rør og indviede Grønlands største forretning i Nuuk. Hertil kommer overtagelsen af XL-Byg Nakskov Trælastkompagniet tidligere i år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078