23948sdkhjf

Høster international hæder for cirkulære køkkener

Med to gange international hæder har Glostrup-baserede Stykke fået en stærk start på året.

Virksomheden, der med sin digitale designplatform har et erklæret mål om at revolutionere byggebranchen indefra, har de senere år høstet investeringer og ordrer fra store danske aktører som pensionsselskaber og ejendomsudviklere.

Nu er Stykka med sine cirkulære køkkener også kommet på lystavlen hos det internationale publikum, hvilket i årets første måneder har resulteret i en Nordic Proptech Award samt en German Design Award.

Den digitale tilgang til køkkenproduktionen bygger på cirkulære principper om holdbarhed og nem reparation, og med tilhørende digitale tvillinger og QR-koder på samtlige komponenter gør Stykka det muligt at bestille og udskifte alle dele af køkkenet.

Ved German Design Awards blev virksomhedens LoopKitchen belønnet med guld i kategorien Excellent Product Design, og prisen blev tildelt på baggrund af det cirkulære køkkens modulære design, der gør det muligt for alle dele at forblive i et lukket kredsløb og dermed har potentiale til at eliminere store mængder affald i byggebranchen.

– Holdbarhed og bæredygtighed går hånd i hånd: Det er præmissen for Stykkas tilgang til køkkener. De har udviklet et solidt og elegant design, der ikke bare imponerer med dets tidløse udtryk - de kan også vedligeholdes. Dette sikres igennem et smart udtænkt modulært designsystem og en digital tilgang, der baserer sig på en idé om at alle komponenter nemt skal kunne udskiftes, lød juryens begrundelse for hæderen.

Ambitioner om skalering

Stykka gik i markedet med det cirkulære køkken i sommer, og med en trecifret millionordre fra PensionDanmark fik virksomheden i samme ombæring sat en streg under efterspørgslen.

Selv peger virksomheden på, at tilgangen med digitale tvillinger og materialepas gør Stykkas inventar til et driftseffektivt produkt og dermed til en investering for de aktører i ejendomsbranchen, der ønsker at reducere klimaaftrykket spare omkostninger på langt sigt.

Den digitale tilgang til en ellers traditionel branche sikrede Stykka årets anden pris ved Nordic Proptech Awards i Stokholm, der årligt uddeles til de mest innovative teknologivirksomheder i ejendomsbranchen. Her i kategorien Bæredygtige og Sunde Bygninger, og for holdet hos Stykka tegner den stærke start på året godt for de videre planer.

– Vi er begejstrede for at modtage disse priser og blive anerkendt for vores bidrag til bæredygtighed i byggebranchen. Den internationale bevågenhed viser, at vores mission om at eliminere spild i byggeriet også får opbakning uden for landets grænser, og vi har også ambitioner om at skalere til flere lande i løbet af året, siger stifter og direktør Jarl Vindnæs.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079