23948sdkhjf

Skattelettelse giver mere arbejdskraft

En ny analyse fra Rockwool Fonden konkluderer, at det ikke vil koste statskassen penge at sætte topskatten ned. Simpelthen fordi topskatten efterhånden har nået et niveau, hvor de danskere, der betaler topskat, ikke vil påtage sig ekstra arbejde.
Sænkes topskatten, vil resultatet være et større arbejdsudbud, hvilket vil være gavnligt for både statskassen og arbejdsmarkedet.

- Det er Dansk Byggeris grundholdning, at det skal kunne betale sig at arbejde og at gøre en ekstra indsats. Det er den eneste måde, vi sikrer udbuddet af arbejdskraft på. Nu har Rockwool Fonden så konkluderet, at det ikke vil koste statskassen penge at sænke topskatten, og det øger efter vores opfattelse behovet for, at regeringen tager skattediskussionen op igen. Der er heller ingen tvivl om, at det høje skattetryk øger incitamentet til både at efterspørge og levere sort arbejde, så også af den grund bør regeringen meget overveje at tage konsekvensen af den nye viden, som vi har fået, siger afdelingschef Vibeke Gaardsholt, Dansk Byggeri.

Dansk Byggeri er opmærksomme på, at skattelettelser, ikke mindst i toppen, kan være vanskelige at gennemføre politisk, og at der derfor er tale om det lange seje træk med at ændre gamle, indgroede fordomme i befolkningen om skat og statens indtjening.

Kilde: Dansk Byggeri.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062