23948sdkhjf

Rigtig imprægnering til rigtig anvendelse

Der har det sidste år været megen omtale i medierne om dårlig kvalitet i trykimprægneret træ i Danmark. Men hvordan kan man sikre sig, at træet er rigtigt imprægneret? Frøslev Træ A/S lancerer nu en plakat, der viser, hvad man skal være opmærksom på, når man køber trykimprægneret træ.
Det er meget vanskeligt visuelt at konstatere om det træ, der købes er ordentligt trykimprægneret, for hvad enten, det er god kvalitet eller dårlig kvalitet, er træet grønt at kigge på.

Det er også vanskeligt for forbrugeren at holde rede på, hvordan man sikrer, at træet er rigtigt imprægneret til netop den anvendelse, der er tiltænkt.

Frøslev Træ A/S har derfor fremstillet en plakat, der meget overskueligt fortæller, hvad man skal være opmærksom på, når man køber trykimprægneret træ.


Her ses plakanten fra Frøslev Træ, der tilbydes alle Danmarks tømmerhandlere.- Vi synes, det er vigtigt at lave klare retningslinier for, hvordan man kan se, om træ er ordentligt trykimprægneret. Samtidig skal forbrugeren kunne se, hvilken type imprægnering træet skal have til forskellige anvendelsesområder. Forbrugeren skal eksempelvis vide, hvilken imprægnering træet til vedkommendes nye gavlbeklædning skal have, forklarer Michael Nørgaard fra Frøslev Træ.

På plakaten kan man se, hvordan man sikrer sig, at træet er NTR-mærket, og samtidig vises et hus, hvor det klart og tydeligt fremgår, hvilken NTR-klasse, der anbefales til netop anvendelsesformålet.

Plakaten kan naturligvis også bruges af tømmerhandlerne eller svendene, så de er sikre på, at der sælges den ”rigtige” imprægnering.

Plakaten tilbydes til alle Danmarks tømmerhandlere, som kan rekvirere plakaten til ophængning i butikken.

Læs mere om Frøslev Træ http://www.froeslev.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079