23948sdkhjf

Træpilleformand om prisfald: Jeg tror, at nogen har brændt nallerne på det her

Træpillebranchen afblæser nu forsyningskrisen, der har betydet hamstringer og tårnhøje priser.

Formand for Associationen Dansk Biobrændsel (ADB) Henrik Nørbo Mosegaard, der også er biomassechef hos Verdo, fortæller, at salget af træpiller nærmest stoppede fra den ene dag til den anden.

Det skriver Finans.

Årsagen er blandt andet, at vinteren har været mild, og at der er kommet leverancer af træpiller fra Nordamerika, hvilket har betydet, at prisen på træpiller er faldet kraftigt.

Da priserne var på det højeste, lå de på 6500-7000 kroner pr. ton mod normalt 1500-2000 kroner pr. ton – i dag ligger priserne omkring de 3000 kroner pr. ton.

- Jeg tror, at nogen har brændt nallerne på det her. Mange har bundet store penge op i et varelager indkøbt til høje priser. Nu dykker priserne, og selv om de måske står til at tabe halvdelen, er de bare nødt til at komme af med træpillerne. Der er jo stadig regninger, som skal betales, siger Henrik Nørbo Mosegaard til Finans.

Han mener, at vi i august ikke kommer til at stå i samme situation som i 2022, hvor prisstigningerne eksploderede på grund af frygten for ikke at kunne få produkter.

Ifølge Henrik Nørbo Mosegaard er der kommet nye forsyningskilder, og der findes store lagre af træpiller i Danmark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141