23948sdkhjf

Direktør forlader byggecenterkæde efter tilbud, han ikke kunne afslå

Svenske Byggmax, der i sommer gjorde sit danske indtog med storstilede planer, skal på jagt efter en ny direktør. Efter seks år på topposten har Mattias Ankarberg fået et tilbud, han ikke har kunnet sige nej til, og derfor skal en anden altså overtage det øverste ansvar for kæden og dens 200 butikker.

Det oplyser Byggmax i en meddelelse til fondsbørsen.

– Jeg har haft en helt fantastisk tid hos Byggmax. Jeg er meget stolt over moderniseringen af virksomheden og det kundetilbud, vi har opnået i løbet af de sidste par år, de succesfulde vækstinitiativer og den vækstrejse og stærke økonomiske præstation, som er resultatet af vores arbejde, udtaler Mattias Ankarberg, og fortsætter:

– Især er jeg taknemmelig for muligheden for hver dag at arbejde med et fantastisk ledelsesteam og så mange drevne og kompetente kolleger. Byggmax er en fantastisk virksomhed med mange spændende muligheder, men den nye mulighed, jeg fik, var for attraktiv til at forpasse.

Ifølge bestyrelsesformand Anders Moberg er Byggmax under Mattias Ankarbergs ledelse blevet en meget stærkere virksomhed, der er godt rustet til fremtiden.

– I dag har Byggmax en stærk lavprisposition, et meget bredere kundetilbud end for blot få år siden, en ambitiøs bæredygtighedsdagsorden og rekordhøjt medarbejderengagement. Vi bevæger os fremad fra en styrkeposition, ser frem til fremtiden og ønsker Mattias held og lykke i hans næste stilling, udtaler bestyrelsesformanden.

Store danske planer

Allerede i slutningen af 2020 tog Byggmax med opkøbet af Næstved Lavpristræ sit første skridt ind på det danske marked. Godt et år senere udvidede man den danske tilstedeværelse med overtagelsen af næsten-navnesøsteren Bygmax, der havde specialiseret sig i onlinesalg af byggematerialer, og ikke længe efter løftede kæden sløret for store planer på det danske marked.

I april 2022 annoncerede den svenske koncern, at man barslede med en butiksåbning i Vejle samt åbningen af yderligere 24 danske butikker over de kommende fem år.

I den forbindelse satte den danske landechef Mikael Bengtsson ord på kædens eksistensberettigelse i et marked, hvor der allerede er mange og tunge spillere på banen.

– Der er mange konkurrenter, og det danske marked er meget stort, men vi ser ikke nogen, som ligner os, lød det i foråret fra Bengtsson, der pegede på, at Byggmax’ i sit koncept fokuserer på de private gør-det-selv kunder og er optaget af at skabe den gode indkøbsoplevelse.

– Som jeg ser det danske marked, er det enten meget store byggemarkeder, hvor man nemt kan tilbringe et par timer, eller små butikker, hvor man ikke kan være sikker på at kunne få alt, hvad man skal bruge – hos Byggmax vil vi tilbyde alt, der skal bruges til gør-det-selv projekter og en indkøbsoplevelse, der kan overstås hurtigt, forklarede Byggmax-direktøren i april.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125