23948sdkhjf

Stærk efterspørgsel på nåletræ og forbedring af løvtræmarkedet

Danske Skoves Handelsudvalg mødtes d. 16. november 2006 og diskuterede markedssituationen for løv- og nåletræ. En af hovedkonklusionerne fra mødet var, at danske savværker fortsat betaler ca. 200 kr./m3 mindre for nåletræ af gran end savværker i Nordtyskland på trods af stigende færdigvarepriser.
Efterspørgslen på nåletræ er særdeles høj, og stormfaldslagrene er ved at være tømte. Der har imidlertid kun været beskedne prisstigninger på råtræet til de danske savværker, som nu igennem nogle kvartaler har betalt lave priser for nåletræet trods stærkt stigende færdigvarepriser.

I Tyskland er prisen på byggevarer til konstruktionsformål steget mere end 25 – 60 % på et år, og i Sverige er visse savværksprodukter steget med 70 % siden maj 2006 (1”4” til forskalling).

Danske Skoves Handelsudvalg konkluderede desuden på mødet, at konjunkturbarometeret viser en forventning om høj efterspørgsel på nåletrætømmer i de kommende måneder, hvilket gør det aktuelt, at skovejerne indgår kortere leveringsaftaler eller sikrer sig en prisregulering i aftalerne.

På bøgemarkedet konkluderede udvalget, at der ses en øget interesse for B/C-træ og rødkernede kævler, som er steget lidt i pris. Egemarkedet er uændret godt, men de mulige udbudsmængder er begrænsede. Ask og ær afsættes på et stabilt og godt marked.

Sidst konkluderede udvalget, at salget af brænde til grossister og detailhandlere var i bedring i efteråret - især på ørerne havde skovejere hævet prisen med ca. 30 kr./rm., mens markedet var svagere i dele af Jylland.

Kilde: Danske Skoves Handelsudvalg.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062