23948sdkhjf

Niels Hvass skaber nerve i dansk møbeldesign

Niels Hvass er en møbeldesigner, der har forstået at skabe et nyt formsprog i dansk møbeldesign. Når Hvass skaber møbler, tænker han møblerne ind i et verdensbillede.
Niels Hvass er blevet en af Danmarks store, nye møbeldesignere. I september modtog han Møbelprisen 2006 fra Dansk Møbelindustris Fond for hans geniale og nytænkende møbeldesign.

Tankerne bag Niels Hvass’ unikke møbeldesign ligger i en fortolkning af samtiden. Det oplyser Berlingske Business i dag.

- Godt design har en så stærk fortolkning af tiden, det bliver skabt i, at det bliver ved med at være interessant. Derfor er bl.a. Kjærholm stadig spændende i dag. Den sammenhæng er der sikkert ikke så mange, der aflæser, når de står og ser på møblerne. Men de møbler, man skaber på den måde, får en eller anden reference, en verdensopfattelse, som vi alle sammen går rundt med mere eller mindre udtalt, siger Niels Hvass til avisen.

Niels Hvass har skabt stolen Leftovers (2006), som er et godt eksempel på, hvordan han tolker samtiden ind i sine møbler. Stolen er skabt ud fra afklippede jernstykker fra en anden stol, og den repræsenterer en kaotisk verden med en stram orden, hvilket er sådan, Niels Hvass ser verden anno 2006.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094