23948sdkhjf

Vestas investerer friske millioner i trætårne

Det svenske selskab Modvion har hentet 125 millioner svenske kroner (82 millioner kroner) i en ny investeringsrunde. Blandt investorerne er vindmølleproducenten Vestas, der allerede sidste år købte en minoritetsandel i Modvion.

Foruden Vestas kommer den friske kapital fra Almi Invest Greentech, EU-Kommissionens EIC Fund, Course Corrected VC og Symbia VC, der alle bidrog i en overtegnet emission.

Modvion udvikler og producerer vindmølletårne lavet af lamineret træ. Det er tænkt som et alternativ til et traditionelt ståltårn. Den svenske løsning udleder nemlig op til 90 procent mindre CO2 end traditionelle tårne.

Den seneste kapitalindsprøjtning skal bruges til en kommercialisering af Modvions tårne.

- Modvion har virkelig stort potentiale for at øge holdbarheden inden for vindindustrien. At trætårne bygges i moduler, løser også et antal udfordringer, når det drejer sig om at bygge højere vindmøller – en vigtig del for at producere den mest omkostningseffektive energi, siger Todd O’Neill, administrerende direktør hos Vestas Ventures, i en pressemeddelelse.

Modvions trætårne bygges i moduler, som gør dem lettere at transportere. Senere i år skal virksomheden opstille sin første kommercielle vindmølle. Den får en effekt på 2 MW og en højde på 150 meter. Senere er det planen at installere en vindmølle på 6 MW.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11