23948sdkhjf

Navnenyt: Vinduesproducent har ansat sin første bæredygtighedskonsulent

Outrup Vinduer & Døre i Nykøbing Mors har netop ansat virksomhedens første bæredygtighedskonsulent. I den nyoprettede stilling skal Jeff Just Langagergaard beskæftige sig med både miljømæssig, social og ledelsesmæssig bæredygtighed med udgangspunkt i selve produktionen af døre og vinduer som første skridt.

– Vi arbejder løbende med at optimere vores produktion, men indtil nu har det ikke været i en koordineret og systematisk indsats. Det kommer vi til at gøre nu, hvor vi blandt andet starter med at få en komplet kortlægning af, hvilke ressourcer vi rent faktisk bruger i produktionen, som vi kan bruge som afsæt for, hvor vi så kan gøre det endnu bedre, siger Henrik Nyby, adm. direktør i Outrup Vinduer & Døre, og fortsætter:

– Vi har allerede miljøvaredeklarationer på vores produkter, men i løbet af de kommende tre år vil vi gerne have forbedret vores processer og ressourceforbrug så meget, at produkterne har et endnu lavere klimaaftryk. Det bliver hovedopgaven for vores nye bæredygtighedskonsulent.

Indgående erfaring

Jeff Just Langagergaard har tidligere beskæftiget sig indgående med bæredygtighed, blandt andet som selvstændig inden for tekstilbranchen. Han har en bachelor i erhvervsøkonomi fra Aalborg Universitet og er cand.merc. i strategi, organisation og ledelse fra Aarhus Universitet, hvor han skrev speciale om konsensus mellem rentabilitet og bæredygtighed. Hos Outrup får han mulighed for at bygge videre på sin viden og erfaring inden for området.

– Bæredygtighed er en nødvendighed for at drive virksomhed i dag og er i høj grad blevet en konkurrencefaktor, hvor kundernes krav til fornuftig brug af ressourcer kun bliver større. Jeg er derfor rigtig glad for, at jeg hos Outrup kan bringe min viden, erfaring og kompetencer på området i spil, så vi som virksomhed minimerer vores forbrug af ressourcer og optimerer hele værdikæden i forhold til, hvordan de ressourcer, vi bruger, hænger sammen med reel værdiskabelse, siger Jeff Just Langagergaard.

Noget af det første, som Jeff Just Langagergaard skal beskæftige sig med, er blandt andet vinduesproducentens affaldssortering, og hvordan det bedst håndteres i produktionen – herunder også hvordan man bedst muligt tilrettelægger et samarbejde med andre virksomheder omkring genanvendelse af materialer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Entreprenørkæmpe og franske arkitekter samler kræfterne om parkeringshuse i træ
Stark køber østrigsk kæde af fjerde generation
Inflationen i eurozonen falder i marts - men kerneinflation stiger
Bolia gør spansk indtog
Ny Bauhaus-chef har taget turen fra elev til toppen af hierarkiet
Nordjyske træhandlere passerer den halve milliard og deler millioner ud til holdet
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.094