23948sdkhjf

Inflationen i eurozonen falder for tredje måned i træk

Det er en lettelse for eurozonen, at inflationen aftager yderligere i januar, skriver økonom

Inflationen i de lande, der har euroen som valuta, ser ud til at være faldet i januar.

Det viser en tidlig indikator, som onsdag er blevet udsendt af det europæiske statistikkontor, Eurostat.

I december blev inflationen opgjort til 9,2 procent, mens den tidlige indikator tyder på, at inflationen i eurozonen er aftaget til 8,5 procent i januar.

Det betyder, at inflationen i eurolandene samlet er faldet tre måneder i træk.

Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom hos Arbejdernes Landsbank, kalder udviklingen "en lettelse".

- Inflationen falder mere end ventet, og selv om faldende inflation er forventet, så åndes der alligevel lidt lettet op, når forventningen om lavere inflation bliver indfriet, skriver han i en kommentar.

Han hæfter sig dog også ved, at den såkaldte kerneinflation er uændret fra december til januar. Den er igen opgjort til 5,2 procent.

Nogle økonomer ser på prisudviklingen fraregnet fødevare- og energipriser for at få en fornemmelse af, hvor bredt prisstigningerne har sat sig. Det kaldes kerneinflation.

Onsdagens tal beskrives af Tore Stramer, cheføkonom hos Dansk Erhverv, som værende mangelfuldt.

- Det skyldes, at opgørelsen af de tyske inflationstal mangler som følge af tekniske databehandlingsproblemer hos de tyske statistikmyndigheder, skriver han.

- Eurostat har derfor været nødsaget til at lave et modelbaseret estimat for den tyske inflation, som så indgår i beregningen af den samlede inflation for euroområdet.

Ifølge Tore Stramer har det tyske inflationstal meget stor betydning for den endelige opgørelse, og derfor vil dagens tal ikke tiltrække sig den store opmærksomhed, vurderer han.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078