23948sdkhjf

Godt arbejdsklima kan få 12.000 ud af dynerne

12.000 mennesker ville året rundt holde sig helt fra sygesengen og gå på arbejde, hvis ledere i det private og offentlige bliver bedre til at håndtere sygefravær. Det viser en ny undersøgelse.
Antallet af sygedage herhjemme vil kunne mindskes med næsten 15 %, hvis lederne gør en indsats for, at virksomhederne ikke har ondt i arbejdsmiljøet. Det viser en ny undersøgelse fra Ledernes Hovedorganisation

Undersøgelsen er lavet i anledning af, at beskæftigelses-minister Claus Hjort Frederiksen og Ledernes formand Svend Askær nu sætter sig i spidsen for en kampagne, der skal få ledere til at tage fat i fraværet, så sygefraværet falder på landets arbejdspladser.

- Sygefraværet står højt på den politiske dagsorden. Det er ikke bare et stort personligt og socialt problem. Det er også et økonomisk og samfundsmæssigt problem. Der er stor risiko for, at langt fravær fører til udstødning fra arbejds-markedet. Vi har brug for at få flere i job. Derfor kan vi ikke bare se til, at der hver dag er flere syge, end der er ledige, siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen.

Undersøgelsen fra Ledernes Hovedorganisation, der er baseret på svar fra 1.728 ledere, viser, at der er en snæver sammenhæng mellem sygefravær og arbejdsmiljø. Medarbejdere på virksomheder med dårligt arbejdsmiljø har i snit fire fraværsdage mere om året end kollegerne på virksomheder med et godt miljø.

Undersøgelsen viser samtidig, at der er mulighed for at forbedre arbejdsmiljøet på næsten halvdelen af arbejdspladserne herhjemme.

- Det er en klar ledelsesopgave – også for topledelsen, der skal bakke sine ledere op – at få sygefraværet ned. Den opgave kan og skal man ikke overlade alene til den sygemeldte, myndigheder og læger. Fremmødet kan hæves væsentligt, hvis lederne selv gør sig bedre til det forebyggende arbejde, men de skal også have de rette værktøjer, og samarbejdet med kommuner og læger skal forbedres, siger Svend Askær.

Kilde: Ledernes Hovedorganisation.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063