23948sdkhjf

Carl Hansen & Søn indleder offensiv på kontraktfronten

Mens privatkunderne holder på pengene, skruer Carl Hansen & Søn nu op for ambitionerne på det internationale kontraktmarked.

Med en helt ny forretningsenhed vil den familieejede klassikerproducent fremstille skræddersyede møbler til hotel-, restaurations- og kontorsegmentet, og kunderne kan selv få en finger med i designprocessen.

– Vi er allerede til stede på kontraktmarkedet, men med det her tiltag udvider vi mulighederne, siger Knud Erik Hansen, adm. direktør og tredje generation i Carl Hansen & Søn om det nye forretningsben, der har fået navnet Studio CHS.

Til satsningen har den fynske familievirksomhed udviklet en kollektion fra designere som tyske Andreas Kowalewski, britiske Jordan Littler og Ben Webb og danske Kai Lyngfeldt Larsen og Henry Hans Schubell, og produktionen kommer til at foregå på Carl Hansen & Søns fabrik i Vietnam.

– Det er noget, vi gerne har villet, siden vi overtog den – og det er ikke fordi, vi mangler ordrer eller arbejde på fabrikken, men vi prioriterer, at det her er noget, vi vil, fortæller Knud Erik Hansen og fortsætter:

– Vi har fået udviklet nogle meget fine produkter i høj kvalitet, som er gennemtestet på kryds og tværs, og jeg er overbevist om, at det er noget, der kommer både os og kunderne til gode, lyder det videre fra direktøren.

Kunderne kan skabe med

Skønt kollektionen både er gennemtestet og designerne nøje udvalgt, får kontraktkunderne altså også mulighed for selv at tilpasse eller ligefrem designe møbler.

– Ved at tage kunderne med i et tæt samarbejde igennem den kreative proces, kan vi tilbyde helt nye muligheder. Fra skitse til færdigt produkt giver vi kunden mulighed for at skabe unikke møbler skræddersyet til egne behov, fortæller Knud Erik Hansen, og det er der ifølge ham gode grunde til at tilbyde.

– Vi oplever, at mange gerne vil blande sig i den del også. Vi arbejder med mange arkitekter, der gerne vil sætte deres eget præg på tingene, og vi møder ofte forespørgsler på tilretninger eller helt nye produkter, forklarer direktøren.

Og også her lægger han vægt på de muligheder, virksomheden fik med overtagelsen af den vietnamesiske fabrik i 2017.

– Det er noget, vi har haft svært ved at efterkomme i Danmark, men det kan vi derude, hvor vi også har nogle rigtig dygtige folk, der er specialister i netop det, og som kan hjælpe med produktionen, forklarer han.

Hvor stor, den nye forretningsenhed skal ende med at vokse sig, har Carl Hansen & Søn-direktøren endnu ikke svar på.

– Men vi vil da gerne se det blomstre, og vi ser en stor fordel i det både for kunderne og for os, så det bliver forhåbentlig en god forretning, siger Knud Erik Hansen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Entreprenørkæmpe og franske arkitekter samler kræfterne om parkeringshuse i træ
Stark køber østrigsk kæde af fjerde generation
Inflationen i eurozonen falder i marts - men kerneinflation stiger
Bolia gør spansk indtog
Ny Bauhaus-chef har taget turen fra elev til toppen af hierarkiet
Nordjyske træhandlere passerer den halve milliard og deler millioner ud til holdet
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.096