23948sdkhjf

Ikea afslører samarbejde med verdenskendt fotograf

Næsten hver tiende af os har prøvet at arbejde fra vores badeværelse, mens omtrent 22 pct. har spist et måltid i sengen inden for det seneste år. 

Det viser tal fra Ikeas nyeste Life at Home-rapport for 2022, der understreger, at hjemmet er blevet et multifunktionelt rum, hvor vi arbejder, spiser, slapper af eller dyrker vores fritidsaktiviteter. Alligevel føler hele 48 pct. globalt set, at deres liv i hjemmet ikke bliver tilstrækkeligt repræsenteret i medierne.

I kølvandet på Life at Home-rapporten har Ikea deerfor indgået et kreativt samarbejde med den amerikanske fotograf Annie Leibovitz, der er verdenskendt for sine ikoniske portrætfotos af skuespillere, musikere og andre kendte. 

Foran linsen har hun haft stjerner som John Lennon, Kanye West, Meryl Streep og Lionel Messi, og flere af hendes værker er hyppigt blevet bragt på forsiden af magasiner som Vanity Fair, Rolling Stone og Vogue. Men nu retter Annie Leibovitz snart linsen mod helt almindelige mennesker, når hun i starten af 2023 drager ud i verden for at portrættere livet og hjemmet, som det ser ud for de fleste.

– Hjemmet har altid været vigtigt i mit arbejde. Jeg har portrætteret mennesker i deres hjem, siden jeg først begyndte at fotografere. Det er en måde at forstå, hvem en person virkelig er, siger Annie Leibovitz og fortsætter:

– Jeg glæder mig til at samarbejde med IKEA i 2023 og få muligheden for at skabe et nuanceret billede af, hvordan mennesker verden over bor og lever på vidt forskellige måder.

Et indblik i det autentiske hverdagsliv

Igennem sin karriere er Annie Leibovitz særligt blevet anerkendt for at indkapsle det, der ligger bag facaden hos de mennesker, hun portrætterer. Hos Ikea ser man frem til at opleve Leibovitz visualisere nogle af de tendenser, som Life at Home-rapporten peger på.

– Life at Home-rapporten viser, at hjemmet har fået langt flere funktioner. I en tid med stor usikkerhed kommer mange sandsynligvis til at tilbringe endnu mere tid i hjemmet for at skære ned på udgifterne, og hjemmet skal derfor være bygget til at kunne rumme vores skiftende behov i hverdagen, siger Henriette Ekholm, indretningschef hos Ikea Danmark, og fortsætter:

– Vi er utroligt glade for at kunne samarbejde med Annie, der med sin kameralinse er i stand til at fange de ægte og autentiske øjeblikke fra de mange menneskers hverdag.

Annie Leibovitz’s portrætter og fotografier af livet i hjemmet fra hele verden udstilles senere på året i et virtuelt galleri hos Ikea, hvor alle kan gå på opdagelse og blive inspireret af den måde almindelige mennesker bor og lever i netop deres hjem.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Entreprenørkæmpe og franske arkitekter samler kræfterne om parkeringshuse i træ
Stark køber østrigsk kæde af fjerde generation
Inflationen i eurozonen falder i marts - men kerneinflation stiger
Bolia gør spansk indtog
Ny Bauhaus-chef har taget turen fra elev til toppen af hierarkiet
Nordjyske træhandlere passerer den halve milliard og deler millioner ud til holdet
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.112