23948sdkhjf

Hvem skal gøre nyt design af designskole til virkelighed?

Der er afsat små 70 millioner til transformationen, der lægger vægt på genanvendelse

Nedtællingen til at håndværkerne tager hul på den omfattede transformation af Designskolen Koldings bygninger er i gang. Om knap fem måneder rykker det første hold håndværkere ind i bygningen for at tage fat.

Forinden skal den hovedentreprenør, som skal varetage opgaven, findes.

I slutningen af januar sender Designskolen Kolding derfor hovedentreprisen i EU-udbud, og når februar måned går på hæld, vil feltet med stor sandsynlighed have snævret sig ind til en lille håndfuld entreprenørfirmaer, der lever op til en række mindstekrav og derfor kan blive prækvalificeret til at give tilbud på hovedentreprisen

– Vi har en ambition om at være Danmarks og et af Europas førende designuniversiteter, og det fordrer, at vi kan tilbyde nye og opdaterede bygningsmæssige rammer, siger rektor på Designskolen Kolding, Lene Tanggaard, i en pressemeddelelse om udbuddet og opgaven.

De prækvalificerede entreprenører afgiver tilbud på transformationen i slutningen af marts, og efter en evaluering af tilbuddene bliver der indgået en entreprisekontrakt i slutningen af april. 

Finder mere op transformationen af Designskolen Kolding og udbudsmateriale på Projektagenten, Licitationens søsterplatform for overvågning af byggeprojekter og udbud.

Vandt med genanvendelse 

Den vindende hovedentreprenør får til opgave at forløse vinderforslaget af Cubo Arkitekter, der sætter bæredygtighed i højsædet:

– Transformationen af Designskolen Kolding bliver bæredygtig på flere niveauer. Vi minimerer belastning af klima ved at bygge om og ikke bygge nyt og vi vil skabe rammer for en social bæredygtighed, siger Lene Tanggaard.

Værkstederne er kernen i Designskolen. I dag fordeler de 16 specialværksteder sig henover fire etager. Med Cubos vinderforslag etableres to nye trapper som dels gør værkstederne mere synlige, dels åbnes for større sammenhæng for at give de studerende mulighed for at arbejde tværfagligt.

Arkitektkonkurrencen om Designskolen Kolding

Aarhus-tegnestuen Cubo blev i marts 2022 kåret som vinder af arkitektkonkurrencen for omdannelsen af Designskolen Koldings bygninger med et bud, hvor klimadagsordenen var blandt de afgørende kriterier.

Fakta om ombygningen af Designskolen Kolding:

Bygherre: Designskolen Kolding

Arkitekt: Cubo

Ingeniør, installationer: Spangenberg & Madsen

Ingeniør, konstruktioner: ABC Rådgivende Ingeniører

Landskabsarkitekt: Sleth

Akustik: VM Acoustics

Commissioning: Krøyer Rådgivende Ingeniør

Bruttoareal: 8500 kvm

Kilde: Designskolen Kolding

Den transformerede skole vil stå klar til indvielse i sommeren 2024.

Der er samlet afsat 68,5 mio. kr. til transformationen. Den A.P. Møllerske Støttefond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Augustinus Fonden har bidraget med i alt 50,25 mio. kr., Designskolen Kolding finansierer det resterende beløb.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093