23948sdkhjf

Fokus på stress og nedslidning

Arbejdsmiljøforskningsfonden har uddelt knap 29 mio. kr. til forskningsprojekter om nedslidning og psykisk arbejdsmiljø.
Arbejdsmiljøforskningsfonden har netop uddelt 9,3 mio. kr. til to forskningsprojekter om nedslidningsskader.

Det ene projekt handler om generel nedslidning og muskel-skeletbesvær i udvalgte brancher, mens det andet projekt sætter fokus på nedslidningsskader i knæene.

Samtidig har fonden uddelt 19,4 mio. kr. til seks forskningsprojekter i psykisk arbejdsmiljø. Disse projekter handler om stressforebyggelse, herunder også det grænseløse arbejde.

Fonden har siden sin start i 2003 bevilget ca. 64 mio. kr. til projekter om psykisk arbejdsmiljø. Det svarer til ca. 44 pct. af fondens samlede støtte til arbejdsmiljø-forskning i de sidste tre år. Af den samlede bevilling er der givet 25,6 mio. kr. i støtte til forskningsprojekter om stress.

Stress er et væsentligt element i det psykiske arbejdsmiljø og er dermed blandt de fire arbejdsmiljøområder, som regeringen har prioriteret frem til 2010.

Stress indgår derfor også med stor vægt i Arbejdsmiljøinstituttets strategi for 2006-10. AMI’s forskning finansieres fortrinsvist af instituttets basisbevilling og af Arbejdsmiljøforskningsfonden.

Kilde: Arbejdstilsynet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109