23948sdkhjf

Skovene gi’r miljøvenlig energi

Danmarks skove har et stort potentiale for at producere miljøvenlig energi. På heldags-symposiet den 22. november vil Danmarks førende forskere og praktikere fortælle om de store forskningsmæssige og samfundsøkonomiske perspektiver, der er i bioenergi fra de danske skove.
Klimaforandring, usikre olieleverancer og stigende energipriser giver nye muligheder for skovene og skovbruget. Der er et stort behov for miljøvenlig energi. Det har Danmarks skove mulighed for at levere.

På symposiet den 22. november fremlægges de nyeste opgørelser af skovenes ressourcer og skovenes hugst, og perspektiverne for naturnært skovbrug og produktionen af træ til energiformål.

Symposiet afdækker den rolle, som Kyoto-protokollen spiller for skovene og omvendt - både som kulstoflager og som leverandør af bioenergi.

- Brænde og flis bidrager allerede nu til de danske skoves økonomiske bæredygtighed og opfyldelse af de danske Kyoto-forpligtigelser. Skovene har gode muligheder for at øge produktionen af træ til mange forskellige energiformål samtidig med, at skovene opfylder andre samfundsnyttige flersidige behov. På symposiet vil vi komme hele vejen rundt om emnet, fra drift af skoven til de internationale aspekter, fortæller forskningschef Vivian Kvist Johannsen fra Skov & Landskab.

Træ spiller en stor rolle for den danske forsyning med vedvarende energi. Der produceres f.eks. 20 procent mere energi fra træ end fra samtlige danske vindmøller. Samtidig er der nu store forventninger til en fremtidig produktion af "grøn benzin" baseret på biomasse, herunder træ.

Symposiet "Kyoto, bioenergi og skovene" afholdes onsdag den 22. november 2006, kl. 10.00 - 16.00 på Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole (KVL), Bülowsvej 17, 1817 Frederiksberg C, Auditorium 1-01.

Kilde: Skov & Landskab.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065