23948sdkhjf

Savværker vokser under byggeboomet

Danske savværker nyder godt af byggeboomet. Der er stor efterspørgsel på træ til blandt andet danske murstens- og træhuse i Danmark. Dog varsler Dansk Industri fra Træ - og møbelindustrien en opbremsning forude.
Danske savværker er i markant fremgang takket være byggeboomet. Det bekræfter Rold Skov Savværk, der i øjeblikket oplever en vækst på 10 %. Det oplyser ErhvervsBladet i dag.

Rold Skov savværk forklarer overfor avisen, at deres fremgang især skyldes stor efterspørgsel på nåletræ, som bruges til tagkonstruktioner. Herudover går meget af savværkets træ også til træhuse, som efterhånden er blevet danskernes foretrukne bolig.

- Opsvinget er i den grad drevet af hjemmemarkedet. Det er især møbler til boligen, køkkeninventar og fremstilling af bygningstømmer, der sætter skub i omsætningen. Men omvendt må vi også erkende, at de selv samme virksomheder har forsømt eksportmarkederne, siger direktør Lasse Jensen fra DI Træ, til avisen.

En ny kvartalsundersøgelse i Dansk Industri fra Træ- og møbelindustrien forudser en negativ erhvervstillid fremover i branchen. Der er forventninger om, at de danske savværker vil møde en negativ periode, hvor de bliver nødt til at bremse op i produktionen.

Op til flere danske træ - og møbelvirksomheder har lagre fyldt med møbler, køkkener og andet indbo, som først skal sælges, før de kan tage nyt ind fra savværkerne, oplyser avisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062