23948sdkhjf

Trædirektør blev bidt af en gal jernhest på sin første tur

Det er ikke kun i hverdagene, at Thomas Raunsbæk har træ tæt inde på livet. Han nyder søndagsturene på mountainbike.

Thomas Raunsbæk blev i 2021 koncerndirektør i Nordic Wood Industries, der tæller virksomheder som Palsgaard Spær, Lilleheden og Roust Element.

Han kom med solid erfaring i bagagen og var i sin tidligere stilling direktør hos Scandi Byg, der er en del af MT Højgaard-koncernen. Thomas Raunsbæk bor i Aalborg, er gift og far til to, og herunder kan du læse om hans interesser indenfor kultur- og fritidslivet.

Hvilke former for sport og motion foretrækker du at dyrke i fritiden?

- Mountainbike. For nogle år siden prøvede jeg en tur på en Mountainbike i skoven og blev solgt med det samme. En søndag i skoven på et af de mange sjove MTB-spor, der er lavet i hele Danmark, er helt fantastisk. Hovedet tømmes for alle andre tanker end at kunne holde sig på cyklen, når det går med fuld fart igennem skovens fantastiske spor. Motion på den sjove måde og altid i godt selskab.

Direktørens anden side

I artikelserien ”Direktørens anden side” møder du en stribe direktører fra træbranchen på en helt ny måde.

Vi bringer disse artikler, fordi idræt, bøger, film, musik og kultur også er en del af fortællingen om de mennesker, der sidder for bordenden.

Hvilket sportshold kan få dig til at råbe passioneret ad tv-skærmen derhjemme – og kan du fortælle en anekdote om et højde- eller lavpunkt med samme hold?

- Stort set samtlige danske landshold kan få mig op af stolen, når det går godt eller skidt. I disse dage, hvor Håndbold VM ruller over skærmen, kan følelserne godt komme i kog, når kampene bølger frem og tilbage.

- Jeg er født og opvokset i Aarhus, og selvom jeg ikke har boet der i mange år, håber jeg stadigvæk på sejre til det lokale superligahold. Det er dog en ”passion”, hvor højdepunkterne ikke har stået i kø i mange år – men vi håber og tror på det.

- En skiferie plejer der også at være plads til hvert år og ind imellem en runde golf, når tiden tillader det.

Det er weekend, og du vil have en oplevelse i det danske kulturliv. Hvad besøger du?

- Jeg har altid sat stor pris på teatret, og særligt Aalborg Teater, som er et lille, men meget klassisk teater. Det bliver dog desværre til alt for få teaterture i løbet af en sæson. Sport er ofte på programmet. Begge mine børn spiller basketball, så der går nogle timer på tilskuerrækkerne i de danske haller.

Du får ansvaret for musikken til en fest hos gode venner. Hvilken kunstner er den første, du sætter på playlisten?

- Jeg må vist desværre indrømme, at det er sjældent, det ansvar overdrages til mig. Men jeg lytter gerne til dansk musik og noget, der kan synges med på. Shu-bi-dua, Gnags og Kim Larsen har jeg ofte hørt.

- I mine unge dage var det Dire Straits. Men på de mange ture med mine i dag halvstore børn, er det dem, der styrer playlisten, så nu kan jeg pludselig synge med på både Tobias Rahim, Eminem, Scarlet Pleasure og Andreas Odbjerg uden, at jeg altid kender eller forstår teksterne helt.

Du har netop ansat et lovende talent til dit ledelsesteam. Hvilken bog vil du anbefale vedkommende at læse?

- Umiddelbart vil jeg ikke anbefale hende eller ham nogle særlige bøger. De ved bedst selv, hvor de finder den bedste inspiration for dem. Men jeg vil dele mine ledelsesværdier med dem, og det gør jeg.

- Det er mine egne betragtninger om, hvad der er vigtigt for mig at gøre og ikke gøre for at bedrive god ledelse. Jeg har selv fået rigtig god inspiration fra mange ledere og mange bøger igennem mit liv. Blandt andet vender jeg ofte tilbage til Patrick Lencionis ”De fem dysfunktioner i et team”, men jeg plukker fra mange kilder og bruger det, der fungerer for mig.

Du har en lang køretur foran dig. Hvilken podcast sætter du på?

- I perioder er bilen som et rullende kontor for mig, men podcast eller lydbøger har jeg ikke rigtigt fået til at fungere for mig, når jeg sidder i bilen. Ofte flyver tankerne andre steder hen, ellers nyder jeg blot stilheden efter en dag med mange møder.

Du skal vise en ven fra udlandet rundt i Danmark. Hvad ser du mest frem til at præsentere?

- Skoven, havet, naturen og de mange vindmøller. Danmark er på mange måder et fantastisk land, og ikke mindst med en fantastisk natur. Jeg har flere gange haft besøg af mennesker, der bor i større byer i hele verden og hørt dem blive overrasket over, hvor nemt det er at trække vejret i Danmark.

- Vindmøllerne bliver på mange måder synliggørelsen af den grønne omstilling, som er i fuld gang i Danmark. En omstilling der er båret af forbrugere, virksomheder, bygherrer og entreprenører som træffer flere og flere rigtige, og ikke mindst grønne og bæredygtige valg.

Artiklen er en del af temaet Direktørens anden side.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078