23948sdkhjf

Nissenpack etablerer kontor i Kina

Som markedsledende beslagleverandør til møbelindustrien har Nissenpack, med udgangspunkt i en ny strategi, åbnet et nyt kontor i Kina nærmere betegnet Guangzhou. Den officielle åbning var d. 1. november hvor en delegation fra den danske træindustri deltog.
Nissenpack, der forhandler beslag, greb, udtræk og pose – og kassepakninger til danske såvel som udenlandske møbel-, køkken- og inventarfabrikker, har etableret et kontor i Kina.

Herfra skal indkøbere, teknikere og ingeniører finde leverandører, udvikle produkter og kvalitetssikre beslag og andre møbeldele til afsætning i Europa.

- Tidligere var vi rene grossister, men vi har erkendt, at vi må flytte os i værdikæden, så i dag handler vores strategi også om produktudvikling. Til det formål er vi nødt til at være, hvor producenterne er, og det er i Kina, udtaler adm. direktør Søren Bendt i Nissenpack.

Kontoret i Kina har reelt været i drift siden maj, hvor den danske chef for kontoret Kim Haugaard, tidligere kvalitetschef i Nissenpack, flyttede til Kina for at indlede aktiviteterne med hjælp fra det danske generalkonsulat i Guangzhou.

Tilstedeværelsen gør en forskel
Nissenpack har de sidste 6-8 år sourcet mere end 50 % af virksomhedens behov om året i Kina. Men tilstedeværelsen gør en stor forskel.

- Vi kan allerede nu se, at vores break even omsætning er reduceret. Kommunikationen glider nemmere, når kineserne kan se, at vi også er der på mandag og ugen efter. Når man rejser hjem igen, bliver de nemmere fristet til at trække forhandlingerne og sende en højere pris per mail efterfølgende, siger Søren Bendt.

Planen for Nissenpack er at have 8-10 ansatte i Kina i 2007. Den danske chef skal blive i Kina de første par år. Han kommer dog hjem én gang om måneden.

- Dét der sikrer opdateringen og samarbejdet er, at den danske chef Kim Haugaard rejster hjem een gang om måneden og er en del af den danske organisation, siger Søren Bendt afsluttende.

Nissenpack ejes 100% af den finske equity fond Cap Man.

Se Nissenpacks hjemmeside her

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062