23948sdkhjf

Fuldstændig flyvefærdig pris klar til årets træmand eller -kvinde

For sjette gang gør Københavns Snedkerlaug klar til at præmiere en dygtig træmand eller -kvinde med uddeling af årets Snedkerpris. Det sker til juni under årets 3 Days of Design, og ansøgningsrunden er nu åben.

Prisen på 150.000 kr. uddeles for innovation og højeste kvalitet i det danske snedkerhåndværk, og doneres af Kirsten og Freddy Johansens Fond. Ansøgningen skal sendes til Københavns Snedkerlaug, hvor oldermand og snedkermester Mads Raaschou melder klar til endnu en prisuddeling.

– Snedkerprisen er efter fem fine uddelinger fuldstændig flyvefærdig, erklærer han.

– Vores priskomité har været vidt omkring i de fem år, der er gået. Vi har præmieret træbårne totalindretninger, krøllede hjerners kunstneriske leg med træet, fine arkitektløsninger, informeret brug af moderne teknologi og en række individuelle udøvere. Vi er kommet godt rundt i det håndværk, vi repræsenterer, men vi ved, at der er masser af overraskelser, talent og ambition ude i branchen, så også i år er vi spændte på at se ansøgningerne, lyder det videre fra Mads Raaschou.

Intet tema

Snedkerprisen uddeles under 3 Days of Design, hvor Københavns Snedkerlaug står bag udstillingen Carpentry Craft i Moltkes Palæ, der er en del af laugets satsning for at sætte fokus på det værdifulde håndværk.

På Carpentry Craft kommer man hele vejen rundt om håndværket i dag: Unge talenter hyldes med visning af fine svende- og lærlingestykker, der vises best in class eksempler på det klassiske håndværk, knivskarp restaurering af klassiske møbler, vilde og outrerede kunstneriske udforskninger og inventarsnedkeri i storskala.

Sidste år modtog Søren Risvang, Alberte B. Andersen og David Svane prisen på Carpentry Craft – og uddelingen vil også i år foregå her.

Snedkere, arkitekter, ingeniører og bygherrer kan ansøge om Snedkerprisen, og de prisbelønnede projekter skal fortrinsvis ligge i Danmark og være synlige for en stor del af offentligheden.

– Vi har ikke lagt os fast på et bestemt tema for prisen i år. Vi vil se talent, passion og ambition – og vi vil gerne overraskes. Så uanset om man er en del af et stort, strømlinet projekt eller et individ, der kan og vil noget helt specielt, skal man bare komme til tasterne og sende os en kort introduktion til det, I kan. Så har man chancen for at modtage den store hæder på den udstilling, vi i forvejen tænker på som en hyldest til det gode håndværk, runder oldermand Mads Raaschou af.

Deadline for ansøgning til Snedkerprisen 2023 er 31. marts. Ansøgere kan komme fra hele landet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.11