23948sdkhjf

Tjener fortsat millioner på designsucces

Tyve år efter Mette og Rolf Hay satte deres efternavn på det, der i dag er en verdensomspændende designsucces, tjener ægteparret fortsat millioner på foretagendet.

Det viser et nyt regnskab fra parrets holdingselskab, Holdingselskabet af 1/7 2007 ApS, hvorigennem de stadig ejer en tredjedel af Hay.

Før skat lyder resultatet af 2021/22 på 51,5 mio. kr. mod foregående års 57,4 mio., mens egenkapitalen i samme periode nåede 211 mio. kr.

I årsregnskabet er der desuden stillet forslag om en udbyttebetaling på 35 mio. kr., ligesom det fremgår, at der i regnskabsåret blev vedtaget et ekstraordinært udbytte på 50 mio. kr.

Således får stifterparret altså også lov at mærke, at 2021/22 blev endnu et fremgangsår for Hay, der siden 2019 har haft amerikanske Herman Miller som majoritetsaktionær.

Her voksede omsætningen til 1.478 mio. kr. svarende til en vækst på 23,6 pct. sammenlignet med 2020/21, mens driftsresultatet (EBITDA) i samme periode voksede fra 186 til 227 mio. kr., og året endte med et overskud på 170 mio.kr. efter skat.

Mette og Rolf Hay stiftede designvirksomheden i 2002 sammen med Bestseller-milliardær Troels Holch Povlsen. Han afhændede i 2019 det sidste af sin ejerandel til den amerikanske koncern, som havde købt sig ind i Hay året forinden.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tak for skat: Minister lagde vejen forbi Bygma
Køkkenfirma henter ny afdelingschef i egne rækker
To løver faldt for Annas mosvægge
Ny duo bag genrejst køkkenvirksomhed vil udnytte hinandens styrker
Nyt fra direktioner og bestyrelser
Her er branchens største skatteydere
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.113