23948sdkhjf

Huscompagniet finder ny kassemester hos Danske Bank

Landets største typehusfirma kan nu sætte navn på ny økonomidirektør 

Det bliver Jesper Høybye, som overtager posten som finansdirektør (Group CFO) i Huscompagniet, når Mads Dehlsen Winther forlader posten og typehuskæmpen efter mere end tre år på posten til foråret.

Jesper Høybye starter således i selskabet den 1. april 2023, oplyses det i en fondsbørsmeddelelse.

Den nye direktør kommer fra en lederrolle i Danske Bank som Head of Strategy, Operations & Business Control, og inden da var han CFO hos Danica Pension and Wealth Management.

– Jeg er sikker på, at Jesper er det rigtige match til Huscompagniet, hvor han vil styrke ledelsen med sin stærke finansielle baggrund og omfattende strategiske erfaringer, udtaler topchef i Huscompagniet, Martin Ravn-Nielsen, i børsmeddelelsen om nyansættelsen.

Fra hovedpersonen selv lyder de første ord: 

– Jeg glæder mig til at komme i gang og bidrage til at skabe resultater. Jeg ser frem til at møde organisationen og sammen med Martin bringe HusCompagniet så sikkert og stærkt som muligt igennem de nuværende markedsudfordringer, siger Jesper Høybye.

Jesper Høybye 

  • Født i 1978 
  • Dansk statsborger
  • Uddannet Cand.merc. Applied Economics & Finance, Copenhagen Business School 
  • 2020 - nu: Danske Bank, Head of Strategy, Operations & Business Control 
  • 2018 - 2020: Danica Pension, Group CFO
  • 2015 - 2018: Danske Bank, Head of Group Performance - SVP 
  • 2005 - 2015: A. P. Møller - Mærsk, finansielle roller i Danmark, Storbritannien og Qatar. Senest Head of Financial Planning & Perf. Mngmt., Mearsk Tankers 

Nyheden om Mads Dehlsen Winthers beslutning om at forlade Huscompagiet for, som det hedder sig, ”at søge nye udfordringer”, kom hen mod slutningen af november sidste år.

Og ligesom det lød dengang, bliver der tale om en fleksibel overgang, hvor efterfølgeren bliver kørt ind i jobbet. Mads Dehlsen Winther fortsætter således i typehusfirmaet indtil den 5. april.

Vækst på menuen 

Da Huscompagniet i november præsenterede tal for 3. kvartal, var det med et driftsresultat på 105 mio. kr. drevet af en forbedret EBITDA-margin, som endte på 9,7 pct., hvilket var en stigning i forhold til de seneste to kvartaler, hvor EBITDA-marginen var henholdsvis 6,9 pct. og 8,5 pct.

Pressede forsyningskæder, stigende materialepriser, renter og inflation fortsætter imidlertid med at skabe usikkerhed og pres på firmaet, fremgik det dog også.

Jeg glæder mig til at komme i gang og bidrage til at skabe resultater. Jeg ser frem til at møde organisationen og sammen med Martin bringe HusCompagniet så sikkert og stærkt som muligt igennem de nuværende markedsudfordringer Jesper Høybye, ny økonomidirektør i Huscompagniet

Men husbyggeren skal fortsætte med at vækste på samtlige nøgletal, trods markedsforholdene, var budskabet fra Martin Ravn-Nielsen dengang til Licitationen.

Faldende salg har ellers tvunget Huscompagniet ud i tre store fyringsrunder over det seneste års tid - hvilket Licitationen tidligere har omtalt

En række af selskabets afdelinger er ligeledes blevet lukket ned. Da Licitationen snakkede med Martin Ravn-Nielsen i november sidste år, havde typehuskæmpen fyret cirka 150 ansatte over de forgangne 11 måneder.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tak for skat: Minister lagde vejen forbi Bygma
Køkkenfirma henter ny afdelingschef i egne rækker
To løver faldt for Annas mosvægge
Ny duo bag genrejst køkkenvirksomhed vil udnytte hinandens styrker
Nyt fra direktioner og bestyrelser
Her er branchens største skatteydere
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.11