23948sdkhjf

Gulvgrossist går certificeringsvejen

Landets største gulvgrossist Scandinova er blevet certificeret til at kunne sælge træ, der har enten FSC- eller PEFC-certificeringen.

Med certificeringerne ønsker Scandinova at gøre det nemmere for gulvlæggeren at tage det bæredygtige valg.

En grøn kædereaktion sikrer bæredygtigheden

Der stilles store krav til sporbarheden af træet, hvorfor det heller ikke er helt så ligetil at opnå de internationale certificeringer. Hver enkelt aktør og led i leveringskæden skal certificeres af FSC eller PEFC. Derefter bliver de alle kontrolleret mindst en gang om året for at sikre, at de fortsat lever op til krav og standarder.

Om FSC- og PEFC-certificering

  • FSC (Forest Stewardship Council) stiller krav til både natur og mennesker, når der skal certificeres træ. På den måde er de med til at sikre gode forhold for biodiversitet og vandmiljø samt oprindelige folk og skovarbejdere. Dertil arbejder de også for at udbrede demokrati og uddannelse lokalt, og på den måde bidrager FSC til hele 14 ud af 17 af FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.
  • PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) verdens største certificeringssystem, når det kommer til bæredygtigt skovbrug og certificering af træ. Med medlemmer i mere end 50 forskellige lande er retningslinjerne for bæredygtig skovdrift tilpasset hvert lands klima og miljø. PEFC-standarderne er udarbejdet i tæt samarbejde med skovens aktører.

Kilde: Scandinova

I praksis betyder det, at skov og savværk såvel som agent og producent skal være certificeret for at kunne levere varer til en certificerede forhandler som Scandinova. Det stiller også store krav til Scandinova selv som virksomhed og organisation.

- Certificeringsprocessen er lang, for der er mange aspekter, som skal undersøges. Hele virksomheden har været inde over og er uddannet i, hvordan leverandørerne og varerne skal håndteres og kontrolleres, fortæller Jacob Storm, der er administrerende direktør hos Scandinova, i en pressemeddelelse.

Der skal nemlig være helt styr på bæredygtigheden hos de ansatte i indkøb, marketing, salg, bogholderi og på lageret for at leve op til de grønne certificeringer.

- De høje krav og løbende kontrol er kundernes garanti for bæredygtigheden ved certificeringerne, og de skal i sidste ende sikre ro i maven, når der bygges bæredygtigt, siger Jacob Storm, der uddyber motivationen bag at opnå certificeringen.

- Bæredygtigt byggeri er fremtiden, og vi vil gerne hjælpe kunderne til at sætte et positivt aftryk på verdens skove.

Det bæredygtige valg vil blive nemmere og nemmere hos Scandinova

Da FSC- og PEFC-certificeringerne er en løbende proces, kommer der hele tiden nye, certificerede produkter på hylderne hos Scandinova. Dertil opnår flere af de eksisterende varer hos gulvgrossisten også kontinuerligt certificeringer, i takt med at værdikædens grønne spor bliver dokumenteret.

I skrivende stund tilbyder den certificerede gulvgrossist 67 varer fordelt på 8 leverandører, der kan smykke sig med enten FSC- eller PEFC-certificeringen.

 Disse produkter spænder bredt og dækker blandt andet sildebensparket, plankegulv, masonitplader og gulvlister samt pensler med træskaft og støvsugerposer, som indeholder træfibre.

- Nu hvor vi er blevet certificeret til at måtte sælge de bæredygtige produkter, kan vi hjælpe håndværkerne med at kunne tilbyde certificeret træ til deres kunder. Og med en certificeringsproces i udvikling kan der hele tiden komme endnu flere certificeringer af lagervarer og ikke mindst nye, dokumenteret bæredygtige varer til i Scandinova-butikkerne, afslutter Jacob Storm.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tak for skat: Minister lagde vejen forbi Bygma
Køkkenfirma henter ny afdelingschef i egne rækker
To løver faldt for Annas mosvægge
Ny duo bag genrejst køkkenvirksomhed vil udnytte hinandens styrker
Nyt fra direktioner og bestyrelser
Her er branchens største skatteydere
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.094