23948sdkhjf

Modulproducent får hjælpende hånd til CO2-besparelser

Masser af virksomheder har de senere år sat jagten ind på CO2-besparende tiltag. Hvor mange store virksomheder vælger at ansætte nye medarbejdere med kompetencer udi livscyklusanalyser og miljøvaredeklarationer, har de små og mellemstore imidlertid sjældent ressourcerne til det.

Derfor tilbyder projekt for Energieffektivitet og CO2-besparelser i virksomheder i Region Midt (ECSMV) gratis rådgivning, og gennem de seneste tre år har ikke mindre end 193 virksomheder fået en hjælpende hånd med den grønne omstilling. Det gælder blandt andet modulproducenten ABC Pavilloner, der på baggrund af projektet har sat flere CO2-besparender initiativer i søen.

For at hjælpe SMV’erne i mål med deres grønne ambitioner har projektet ECSMV de seneste tre år tilbudt professionel miljørådgivning, hvor virksomheder kan modtage økonomisk tilskud, der kommer fra EU-regionalfondsmidler og kommunal støtte. For modulproducenten ABC Pavilloner og søstervirksomheden Concept Living i midtjyske Engesvang har det været et givtigt forløb.

– Hos ABC Pavilloner og Concept Living vil vi gerne være på forkant med den grønne omstilling og udvikle en mere bæredygtig forretningsmodel, og derfor har vi sat et helt konkret mål om at nedbringe vores CO2-udledning med 50 procent fra 2018 til 2025, fortæller Thomas K. Pedersen, miljøansvarlig hos ABC Pavilloner.

– Når man sætter så forholdsvist ambitiøst et mål, er det selvfølgelig vigtigt, at man sætter effektivt ind de rigtige steder, og i den forbindelse har vi sat stor pris på den professionelle hjælp og rådgivning, vi har fået igennem ECSMV, fortsætter han.

Et spørgsmål om motivation

Hos ECSMV møder man mange virksomheder som ABC Pavilloner, der i stigende grad tager mere ansvar for det samfund og miljø, de er en del af.

– Vi oplever generelt, at de små og mellemstore virksomheder er blevet bedre til at taget et socialt ansvar og udvise samfundssind. Der er et stort og voksende fokus på CO2-reduktion og den grønne omstilling, og mange har et stort ønske om at igangsætte initiativer, men ved ikke, hvor de skal starte og har ikke de nødvendige ressourcer. Der er således stor efterspørgsel på vores rådgivning, og vi udvælger derfor virksomhederne ud fra, hvor stærk deres motivation er, og hvor stort et potentiale de har for at nedbringe deres CO2-udledning, fortæller projektleder hos ECSMV, Henrik Westerby, og fortsætter:

– Når vores rådgivere så er kommet med deres anbefalinger, følger virksomhederne i høj grad op på dem, og vores interne tal viser, at virksomhederne bruger mere tid på det, end vi havde forventet. Det viser, hvor stort et engagement, virksomhederne har.

ABC Pavilloners samarbejde med ECSMV’s rådgiver har varet i et år og har blandt andet resulteret i, at ABC Pavilloner er begyndt udelukkende at vælge nye materialer med miljøvaredeklarationer samt løbende udskifte eksisterende materialer til nogle med dokumenteret lavere miljøpåvirkning. Derudover bliver næste skridt at kigge ind i nogle konkrete tiltag, der også skal spare på energien ved de moduler, virksomheden lejer ud.

– Det har været meget kompliceret at udregne vores samlede CO2-udledning, fordi vi både arbejder med præfabrikeret byggeri, byggeri på byggepladsen og udlejningsbygninger, som alt sammen tæller i det samlede regnskab. Her har miljøkonsulenten hjulpet os og givet os brugbare værktøjer til at inddele CO2-udledningen i forskellige lag, så det er nemmere at få et samlet overblik og arbejde videre med det – og ikke mindst løbende at udregne vores CO2-udslip, så vi kan følge udviklingen. Nu bliver næste skridt at fortsætte det gode arbejde med miljøvaredeklarationerne og optimere klimaaftrykket på vores udlejningsmoduler endnu mere, lyder det fra Thomas K. Pedersen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tak for skat: Minister lagde vejen forbi Bygma
Køkkenfirma henter ny afdelingschef i egne rækker
To løver faldt for Annas mosvægge
Ny duo bag genrejst køkkenvirksomhed vil udnytte hinandens styrker
Nyt fra direktioner og bestyrelser
Her er branchens største skatteydere
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.063