23948sdkhjf

Tæppekoncern styrker toppen i jagten på næste milliard

Over den kommende årrække skal toplinjen hos Ege Carpets fordobles til 2 mia. kr. Sådan lyder ambitionen for adm. direktør Rune Stephansen, der tiltrådte i sommeren 2021, og som nu har udvidet topledelsen i koncernen i jagten på næste milepæl.

Således er Teddy Lauritzen udnævnt som direktør for tæppegigantens samlede produktion, mens Didde Nonbo Kristiansen bliver ny HR-direktør. De to udgør nu den øverste daglige ledelse sammen med Rune Stephansen, finansdirektør Kim Toft Høj Pedersen, salgsdirektør Morten Skibsted og marketing- og produktdirektør Jan Magdal Poulsen.

– Min vurdering har været, at vi i den kommende måneder og år skal være ekstremt fokuserede på, at vores produktion skal være verdens bedste og mest bæredygtige. Vi udvikler samtidig på design, og vi er ekstremt innovative på dette område. Så vi rykker virkelig på at bære vores brand et helt nyt sted hen, siger Rune Stephansen, og fortsætter:

– Det kræver, at vi hele tiden på alle niveauer kan sætte det bedste hold, at vi er knivskarpe i salgssituationerne, at historien om Ege Carpets er fortalt i den nye og moderne version, og at vi konstant har et skærpet fokus på både indtægter og udgifter. Det lyder måske banalt, men netop de ting er afgørende for, at vi eksekverer og indfrier de meget høje ambitioner, vi har.

Iværksat dobbelt-op-strategi

Rune Stephansen overtog i fjor direktørposten efter det mangeårige direktionsmakkerpar John Vestergaard og Svend Aage Nielsen. Siden har han skruet betydeligt op for ambitionsniveauet hos tæppegiganten med base i Herning.

– Det er et stort potentiale i Ege Carpets. Derfor har jeg iværksat denne dobbelt-op-strategi, hvor vores omsætning skal runde 2 mia. kr. inden for fem år. Vi skal samtidig styrke vore indtjening betydelig. Og derfor er denne styrkelse af den daglige øverste ledelse den helt rigtige vej at gå, siger Rune Stephansen.

Samtidig understreger direktøren, at Ege Carpets vil være verdens mest bæredygtige tæppeproducent.

– Ege Carpets har allerede en samlet bæredygtighedsstrategi for hele virksomheden, som betyder alle de tæpper, som selskabet leverer til erhvervskunder, hvilket er 95 pct. af produktionen, nu er Cradle to Cradle-certificerede. Vi skal være den mest bæredygtige tæppevirksomhed i verden. Alle vores tæpper, som sælges B2B er nu Cradle to Cradle-certificeret på bronzeniveau, hvilket vi er den første tæppeproducent i verden til at lykkes med. Det siger noget om vores ambitioner og konstante udvikling, vurderer Rune Stephansen.

Samtidig skrues der op for arbejdet med at udskifte råmaterialerne til genanvendte materialer og med at udvikle et reelt take back system, der skal sikre, at brugte tæpper kan genanvendes efter brug.

Ege Carpets producerer og sælger til sine produkter i hele verden - særligt til hoteller, kontorer, marine og er leverandør til institutioner og projekter i sundheds- og transportsektoren samt til detailbranchen. Sidste år producerede Ege Carpets over 8 mio. kvm. tæpper. Ege Carpets har 585 ansatte i koncernen og omsatte i 2021-2022 for 1.085 mio. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tak for skat: Minister lagde vejen forbi Bygma
Køkkenfirma henter ny afdelingschef i egne rækker
To løver faldt for Annas mosvægge
Ny duo bag genrejst køkkenvirksomhed vil udnytte hinandens styrker
Nyt fra direktioner og bestyrelser
Her er branchens største skatteydere
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.094