23948sdkhjf

Expedit lægger to fabrikker sammen

Butiksinventarvirksomheden Expedit vil skabe fremtidens fabrik i Hadsten ved sammenlægning af sine to fabrikker.
Expedit har i dag to produktionsenheder i Danmark placeret i henholdsvis Hadsten og Ulstrup. I løbet af dette efterår starter en proces, der har til formål at sammenlægge de to produktionsenheder i Danmark på én lokation i Hadsten.

Dette er et udtryk for, at Expedit i Danmark ønsker en produktionsstruktur, der gør det muligt for selskabet at fokusere på at skabe én stærk produktionsenhed, som sikrer konkurrencedygtige produkter.

- Vi ønsker at skabe fremtidens fabrik og det kræver, at vi samler vores produktion på én
lokation og herfra videreudvikler den. Det er væsentligt for mig at pointere, at vi fortsat vil have produktion i Danmark, hvilket for os er vigtigt. Vores beslutning drejer sig om at samle vores kernekompetencer på én lokation, hvor vi fremadrettet vil investere, udtaler Steen Bødtker administrerende direktør, Expedit.

- Vi bibeholder og samler de produktionsprocesser, hvor vi gør en forskel, og hvor vi er førende og konkurrencedygtige. En række øvrige processer lægger vi ud til eksterne leverandører og samarbejdspartnere i ind- og udland. Vi arbejder med en strukturel omlægning både internt i vores produktion og eksternt ud imod underleverandører, der gør det muligt at samle de to fabrikker på vores lokation i Hadsten samtidig med, at vi fastholder en maksimal fleksibilitet, fortsætter han.

Bygninger til salg
- Expedits ejendom i Ulstrup bliver sat til salg inden for kort tid. Det endelige tidspunkt for sammenlægningen af fabrikkerne vil afhænge af, hvornår ejendommen bliver solgt, udtaler Steen Bødtker:

- Men vi starter processen nu. Vi har store udvidelsesmuligheder i Hadsten, hvor vi råder over et stort grundstykke, tilføjer han.

Det er ikke sikkert, at virksomheden kan bevare den nuværende arbejdsstyrke, men ledelsen håber at tilpasning vil kunne ske ved naturlig afgang, da processen kommer til at forløbe over en længere periode.

Som afgørende fordele ved at forblive i Danmark fremhæver Steen Bødtker blandt andet, at Expedit kan tilbyde kunderne en anden leveringssikkerhed og leveringstid end ved produktion udelukkende i udlandet, men også fordelen ved at viden og produktion befinder sig under samme tag, for det skaber en helt anden synergieffekt og mulighed for innovation og udvikling, når kreative og nytænkende medarbejdere i design og konstruktion er i samme hus som de dygtige og erfarne produktionsmedarbejdere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093