23948sdkhjf

Leverandører angriber Stark: Foreslår betalingsfrister på 120 dage

En række leverandører fortæller til Børsen, at de føler sig pressede af trælastgiganten til at acceptere månedlange betalingsfrister. Det er dog ikke et billede, som Stark selv genkender

Stark har haft 2022 med en lang række højdepunkter. For blot at nævne nogle få har Stark åbnet Grønlands største byggecenter, trådt ind på det britiske markedet med et seks milliarder stort opkøb og nået en milliardmilepæl i et rekordregnskab.

Ikke alt emmer dog af god julestemning. I hvert fald har Danmarks største forhandler af byggematerialer gjort sig upopulær blandt en række af sine leverandører, lyder det i dag i Børsen.

Børsen beretter om en samstemmende fortælling fra en række anonyme virksomheder, der alle er leverandører til Stark, om at byggekæmpen gennem de seneste måneder har presset hårdt på for at få udvidet sine betalingsfrister.

I nogle tilfælde er det eftersigende en del af Starks krav, at betalingsfristen på nogle varer skal være den løbende måned plus 120 dage. Det vil betyde, at leverandørerne kan opleve at skulle vente på deres penge i op mod fem måneder. 

Hos Stark kan man dog ikke genkende det billede, der tegnes.

- Vi har ikke fremsat krav om 120 dages betalingsdage, men for nogle varegrupper med for eksempel lav rotation kan det være udgangspunktet for vores forhandling. Alternativet for leverandører er ikke at have en fast aftale og lagerføring hos os, men i stedet sælge igennem os med de betalingsbetingelser, de selv sætter,” skriver Jørgen Holmgaard, indkøbsdirektør i Stark Group, til Børsen i en mail.

Ifølge Børsen er Stark ikke er den eneste byggekæde, der forsøger at presse sine leverandører til at forlænge betalingsfristerne, men er den mest offensive af aktørerne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tak for skat: Minister lagde vejen forbi Bygma
Køkkenfirma henter ny afdelingschef i egne rækker
To løver faldt for Annas mosvægge
Ny duo bag genrejst køkkenvirksomhed vil udnytte hinandens styrker
Nyt fra direktioner og bestyrelser
Her er branchens største skatteydere
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.078