23948sdkhjf

Gode udsigter for norsk skovbrug

Den norske regering vil bruge flere penge på norsk skovbrug. Regeringen er kommet med et forslag til et budget, der uden tvivl bl.a. skal bruges til nye investeringer i skovkultivering og forøget fældning.
Den norske regering fremlagde d. 6. oktober et udspil til et budgetforslag, som skal bruges til at øge norsk skovbrug.

- De fundamentale elementer i budgetforslaget er i tråd med det, vi forventer fra regeringen, som er tilrettelagt af Arbejderpartiet, Socialistisk Venstreparti og Senterpartiet. Regeringen har fordelt flere finansbevillinger til positive opmålinger, men private personer vil stå over for øgede beskatning. Private skovejeres øgede beskatning er en skuffelse i forhold til alle de positive aspekter, siger Gudbrand Kval, managing director i Norwegian Forest Owners’ Federation.

Ifølge Gudbrand Kval er der flere gode udsigter til forøgelse af stærk norsk skovdrift, hvis det sker under de rigtige forhold. Regeringen har skabt et godt politisk klima for skovbrugsforretning, som støtter op omkring mulighederne i skovene. Her tænkes der blandt andet på, at der ikke skal betales skat af bidrag til skovbeskyttelse.

De sidste år har Norwegian Forest Owner’ Federation arbejdet hårdt for at fremme naturen og skoven i turismeøjemed. Regeringen vil forhøje finansbevillingerne til at markedsføre turismen i Norge med 200 mio. nok., hvilket svarer til 25 mio. euro. Markedsføringen skal fremover ligge særlig vægt på naturbaseret eventyrturisme.

Kilde: Norwegian Forestry.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078