23948sdkhjf

Vejviser til træ uden tømmermænd

Er du på udkig efter et nyt gulv i tropisk træ? Vil du være sikker på, at det ikke har kostet en gorilla livet, og at arbejderne i den anden ende kan leve for de penge, de har fået for træet? I denne uge lancerer FSC Danmark en ny hjemmeside, der gør det nemt at finde ud af, hvor man kan finde FSC-mærkede produkter.
I lang tid har det været svært for forbrugerne at finde ud af, hvor de kunne finde den FSC-certificerede sandkasse, de gerne ville købe, eller hvem der kunne levere den tropiske køkkenbordplade i en bæredygtig udgave.

Kun forhandlere af FSC-certificerede havemøbler har været kortlagt hos Informationscenter for Miljø og Sundhed og hos miljøorganisationen Nepenthes. I forhold til andre varegrupper har det været op til forbrugeren selv at skabe overblik. Men den problemstilling roder FSC Danmark nu bod på med lanceringen af en ny hjemmeside kaldet FSC Markedsplads.

Siden giver forbrugerne et hurtigt og nemt overblik over, hvor de kan finde en FSC-certificeredet udgave af alt fra gulve til kontorpapir. Samtidig kan man på siden finde gode råd til det korrekte indkøb og guides om, hvordan man tjekker sit FSC-produkt.

Vi får ofte henvendelser fra private, der gerne vil købe et FSC-certificeret produkt, men er i tvivl om, hvor de kan finde det henne, og hvordan de kan tjekke om produktet er ægte. Vores Markedsplads giver svarene på disse spørgsmål og gør det lettere for forbrugerne at foretage et god og bæredygtigt indkøb, siger leder af FSC Danmark, Søren Dürr.

Også Informationscenter for Miljø og Sundhed, der oplyser om miljø, sundhed og forbrug hilser hjemmesiden velkommen.

- Det er utrolig positivt, at der nu er kommet en hjemmeside, hvor forbrugeren kan få et samlet overblik over, hvor man kan købe de FSC-certificerede produkter. Det kan være svært som forbruger at finde frem til, hvilke firmaer man kan vælge mellem, hvis man gerne vil handle efter FSC-mærket og mangler andet end havemøbler. Men det problem afhjælper denne nye markedsplads, siger Thomas Breck, Informationscenter for Miljø og Sundhed.

Også for erhvervslivet og det offentlige
Det er ikke kun de private forbrugere, der med siden har fået et nyt overblik. Også alt fra offentlige indkøbere, entreprenører, kommunikationsfirmaer til tømmerfirmaer kan få glæde af siden, der henvender sig til alle, der skal finde et produkt i papir eller træ. Siden giver nemlig også overblik over trykkerier, grossister og skovbrug med FSC-certificering.

Den indeholder endvidere forslag til, hvordan man skal udforme udbudsmateriale for at sikre, at ens projekt gennemføres i bæredygtige materialer. Markedspladsen giver som noget helt nyt også indkøbere mulighed for at oprette forespørgsler efter et produkt, som bliver rundsendt til certificerede virksomheder i hele verden.

Markedspladsen kan findes på http://www.fsc.dk/markedsplads

Kilde: FSC Danmark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064