23948sdkhjf

Konkursramt dør-forhandler får hård medfart

Den Christiansfeld-baserede webshop Online døre ApS er taget under konkursbehandling. Tilbage står en række kunder, der potentielt har tabt tusindvis af kroner, og som for fleres vedkommende føler sig taget ved næsen.

JydskeVestkysten beretter blandt andre om Tommy Gerner Pedersen, der i juni bestilte en speciallavet mahognidør til godt 41.000 kr. Da han et par måneder senere fortsat var uden dør og ikke havde hørt videre, kontaktede han virksomheden, der meddelte, at forsinkelserne skyldtes restriktions-relaterede udfordringer med et lager i Belarus.

Da Tommy Gerner Pedersen dobbelttjekkede informationerne på det udarbejdede tilbud, viste det sig imidlertid, at cvr-nummeret tilhørte en virksomhed, der allerede var gået konkurs.

- Jeg ærgrer mig helt vildt, da jeg opdager, at firmaet reelt ikke eksisterer længere. Jørgen Nielsen (stifter og direktør hos Online døre, red.) har hele tiden været meget veltalende, og jeg regnede egentlig med, at der var styr på det. Men det kan blive en dyr fejl, for jeg kunne på ingen måde stole på ham eller hans virksomheder, siger Tommy Gerner Nielsen til avisen.

“Sagesløse” i en uheldig situation

Tommy Gerner Nielsen er ikke den eneste, der ærgrer sig over at have stolet på Jørgen Nielsen, som har stået bag Online døre Aps siden stiftelsen i 2021.

På Trustpilot har 16 af 21 anmeldere nøjedes med at give virksomheden en enkelt stjerne af fem mulige, og ord som “svindelfirma” går igen fra kunder, der for fleres vedkommende har oplevet manglende tilbagebetaling af annullerede ordrer, og som beskriver at blive mødt at forklaringer om sanktioner eller hackerangreb.

Seneste svar fra virksomheden selv kom tilbage i juli, hvor en kunde berettede om flere måneders forsinkelse og problemer med at få penge retur.

“Vi er kede af at høre, at på trods af vores hyppige opdateringer om leveringsforsinkelen herunder årsagen til forsinkelserne, bliv dine leveringskrav ikke opfyldt, hvilket vi beklager dybt.

Online Doors er sagesløs i denne uheldige situation der skyldes løbende udvidede sanktioner og restriktioner, der er pålagt Belarus, hvorfra vores produkter produceres og leveres,” lyder det i et svar på Trustpilot underskrevet Jørgen Nielsen.

Økonomien ukendt

Wood Supply har uden held forsøgt at indhente en kommentar fra stifteren, og det står således hen i det uvisse, præcis hvad der har resulteret i den nuværende situation.

Klart står det dog, at Erhvervsstyrelsen tilbage i august anmodede om tvangsopløsning af firmaet med henvisning til selskabslovens § 225, der blandt andet kan dække over manglende indberetning af årsregnskab.

Da der i selskabets levetid ikke er offentliggjort et eneste regnskab, er økonomien i foretagendet ukendt, og heller ikke advokat Katrine Frydensberg Hansen fra Codex Advokater, der er udnævnt kurator på konkursbehandlingen, er klar til at udtale sig om detaljerne.

- Det er så ny en sag, at vi endnu ikke har noget overblik, lyder det.

Hun bekræfter dog, at konkursbegæringen kom fra advokatfirmaet, der har været udnævnt som likvidator i forbindelse med tvangsopløsningen.

En række konkurser bag sig

Mens Online døre Aps’ levetid blev kort, er Jørgen Nielsens erfaring med salg af døre og vinduer mangeårig. Og heller ikke konkurser er i et nyt fænomen for den sønderjyske erhvervsmand.

Ifølge Det Centrale Virksomhedsregister stiftede Jørgen Nielsen tilbage i 1984 Dansk Dørproduktion Aps, der syv år senere blev erklæret konkurs. I mellemstiden stiftede han i 1989 Fyns Miljø- og Vinduescenter, der blev taget under konkursbehandling i 2003. I årene 2006 til 2011 drev Jørgen Nielsen Nielsenvinduer Aps, der ligeledes endte i en konkurs, og sideløbende stod han fra 2001 til 2004 bag Myni Træteknik. Også her blev afslutningen et konkursdekret.

I dag er også moderselskabet bag Online døre, N-O-J Holding Aps, taget under konkursbehandling, og tilbage på firmaadressen i Christiansfeld, der tidligere ydermere har huset selskabet Billigbyg.com Aps, som i 2015 blev erklæret konkurs, er nu blot tilknyttet den 19 år gamle enkeltmandsvirksomhed online-døre/Billigbyg v/Jørgen Nielsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093