23948sdkhjf

Nye vinduer er den sikre investering

Velisolerede og velfungerende vinduer øger husets salgsværdi, mens køberne helst selv vil vælge nyt køkken og bad.
Mange danske husejere investerer i boligforbedringer netop nu, fordi det giver en større livskvalitet i hverdagen - og fordi det øger husets værdi.

Men ifølge Rationel Vinduer er der stor forskel på hvilke investeringer, der giver de største værdistigninger på huset - og dermed også gør det lettest at sælge huset, den dag familien skal flytte.

Måske ikke overraskende er nye vinduer den mest sikre investering, og det skyldes ifølge Rationel Vinduer, at potentielle købere vil sætte stor pris på, at netop denne del af huset er i orden, så de kan slippe for et stort renoverings-arbejde, når de flytter ind.

Et hus med nye vinduer er altid let at sælge, fordi det er et stort plus for alle købere, hvorimod de fleste købere ønsker at sætte deres eget personlige præg på køkkenet og badeværelset. Vinduer er nemlig ikke et udpræget modeprodukt. De skal blot passe til husets arkitektur, de skal være velfungerende, velisolerede og i tiptop stand, og så skal de være af et anerkendt, langtidsholdbart mærke.

Køkken og bad er noget andet
Anderledes forholder det sig med et nyt køkken eller et nyt badeværelse. Det er ifølge Rationel Vinduer rum i huset, hvor kommende købere oftest ønsker at sætte deres eget helt personlige præg, og derfor er det ikke altid, at disse investeringer giver en tilsvarende stigning i husets værdi. Det kræver nemlig, at man er ”heldig” at ramme køberens smag og stil.

Nye vinduer med energiruder er også en investering, der for en stor dels vedkommende kan finansiere sig selv i kraft af de forventede energi-besparelser.

Hvis en total udskiftning af vinduerne i et typisk parcelhus fra
70-erne eksempelvis beløber sig til 100.000 kroner, giver det en nettoydelse per måned på omkring 400 kroner. Men da de nye energiruder oftest vil resultere i en besparelse på varmeregningen på måske 200 kroner om måneden, bliver den reelle udgift kun cirka 200 kroner om måneden.

Kilde: Rationel Vinduer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078