23948sdkhjf

Chefen skal være forbillede

Danskere arbejder for meget og får stress heraf. Det gavner ingen – hverken personen selv eller arbejdet, der i de fleste tilfælde blot bliver ringere. En ny afhandling viser, at chefen skal være et forbillede på balance mellem arbejdsliv og privatliv.
En ny afhandling fra Handelshøjskolen i Århus sætter problemet med stressede ansatte i nyt perspektiv. Lider de ansatte af stress på arbejdet, skal chefen være en foregangsmand, der overfor sine ansatte demonstrerer balance mellem arbejdsliv og privatliv.

Det oplyser Jyllandsposten/epn.dk i dag.

- I nogle virksomheder ligger der mellem linjerne et krav om at arbejde mere end de sædvanlige 37 timer, og det kan være svært for medarbejderne at stå imod. Men den dygtigste chef er ikke nødvendigvis ham eller hende, der arbejder 50 timer om ugen, forklarer ph.d.-studerende Steffen Korsgaard, forfatter til afhandlingen, til avisen.

Ifølge afhandlingen gavner det hverken arbejdet eller medarbejderen selv, hvis denne arbejder over hver dag og ikke forstår at lægge arbejdet fra sig, når vedkommende går hjem. I langt de fleste tilfælde slides medarbejderen op, og arbejdskvaliteten falder.

Viser chefen, at han vælger at arbejde, når han er på arbejde og forlade stedet til fordel for familie, sport eller andet, når dagens arbejdstimer er forbi, udviser han en balance, som vil kunne gavne medarbejderne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078