23948sdkhjf

Ejendomsinvestors byggefirma i direktørskifte og markedsretræte

Ejeren, Pierre Legarth, overtager rollen som adm. direktør i Lasse Larsen Huse som led i en omstrukturering, der skal sikre positive resultater de kommende år, oplyser typehusfirmaet i Kolding i en pressemeddelelse.

– Peter Gellert har ydet en stærk indsats og overdrager driftsansvaret i Lasse Larsen Huse med en sund ordrebeholdning, som var en stor milepæl i Peters rolle. Nutidens inflationskrise udløser en nødvendig simplificering af det organisatoriske setup, som gør, at vi ser positivt på fremtiden, udtaler Pierre Legarth, by- og boligudvikler og ejer af ejendomskoncernen Pierre Ejendomme A/S, i meddelelsen.

”For at sikre et positiv resultat i 2023 og kommende år tilpasses organisationen til aktivitetsniveauet i markedet, som er under kraftig reduktion på grund af stigende renter og høj inflation,” fremgår det også af meddelelsen.

Mere konkret indebærer det, at alle firmaets medarbejdere samles på hovedkontoret i Kolding, hvorfra man vil betjene kunder i Jylland og Fyn eller via udstillingshuse ved Kolding, Fredericia, Vejle og Aarhus.

Trækker sig fra Sjælland

Heri ligger også, at Lasse Larsen Huse formelt udtræder af det sjællandske marked for enfamiliehuse i en periode. Baggrunden er ifølge selskabet forventninger til markedet kombineret med, at kontorlejemål på Sjælland udløber i foråret 2023

– Man må aldrig være for stolt til at bakke på et marked under usikre tider – det handler om, at være lynhurtig på omkostningstilpasning og dermed sikre fortsat værdiskabelse i Lasse Larsen Huse, udtaler Pierre Legarth.

Firmaet vil i den kommende periode fokusere på at færdiggøre eksisterende byggeprojekter, hvor sidste husaflevering på Sjælland vil være i 2. halvår 2023.

”Vi evaluerer løbende et eventuelt nyt salgskontor på Sjælland, når markedet har normaliseret sig. Indtil da vil Lasse Larsen Huse uændret opfylde og færdiggøre alle forpligtelser på Sjælland,” skriver firmaet.

Ejeren overtager direktørposten

Sideløbende med centraliseringen til hovedkontoret takker Peter Gellert takker af i rollen, som adm. direktør. I stedet indtræder Pierre Legarth, som konstitueret direktør.

Peter Gellert indtrådte som adm. direktør i Lasse Larsen Huse i sommeren 2020

– Lasse Larsen Huse har de seneste år været igennem en vellykket transformation med fokus på indtjening per hus og en sund ordrebeholdning. Den nye markedssituation gør at øget indtjening per hus ikke er tilstrækkelig til at skabe positiv bundlinje i 2023, hvis vi ikke udviser rettidig omhu og følgelig en tilpasning af vores omkostninger nu, fortæller Peter Gellert.

Han fratræder Lasse Larsen Huse primo 2023 til fordel for arbejde uden for typehusbranchen.

– De resultatmæssige forventninger til Lasse Larsen Huses nuværende ordrebeholdning er såvel i 2022 og 2023 uændrede mindre positive resultater før skat, hvilket er tilfredsstillende under massive materialestigninger og turbulente vilkår i markedet, siger Pierre Legarth om udsigterne

Firmaets primære fokus er fortsat at bygge arkitekttegnede boliger til huskøber i Jylland og Fyn.

LASSE LARSEN HUSE A/S
Regnskabsår 2021 2020 2019
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 24,4 21,9 20,0
Årets resultat 0,9 0,0 2,4
Balancestatus 96,4 95,1 86,6
Egenkapital 35,4 34,5 34,5
Antal ansatte 62 61 56
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093