23948sdkhjf

Ny dansk superrobot har øjne

De fleste industrirobotter er blinde, men ny dansk robot kan via tre kameraer se frem for sig og gribe efter komponenter, der ligger blandet i en kasse. Et gennembrud inden for robotteknologien, mener udviklingschefen fra virksomheden bag opfindelsen.
SCAPE Technologies er virksomheden bag en ny opfindelse. Nyudviklingen er en superrobot, der via påmonterede kameraer kan genkende et komponent i løbet af få sekunder. Det skriver Berlingske Business.

Den nye danske superrobot kan gribe dele, der ligger rodet sammen i kasser, hvilket er en proces, som virksomhedernes ansatte hidtil har foretaget med håndkraft. En proces, der ofte bliver til en flaskehals i mange virksomheder kan nu løses med den nye intelligente robot.

- Robotten er væsentlig i en tid, hvor der er mangel på arbejdskraft, da den kan frigive menneskekraft til opgaver, der er mere krævende, siger Ivar Balslev, der som lektor på Syddasnk Universitet har været med i udviklingen af robotten og som nu fortsætter som udviklingschef i virksomheden SCAPE Technologies.

Grundfos har allerede investeret i det allerførste eksemplar af robotten, som bliver leveret i november, som må betale 1,5 mio. kr. for den nye medarbejder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094