23948sdkhjf

Lego-familiens pengetank i front på opkøb af modulbygger

Kirk Kapital, Lego-familiens pengetank, og en gruppe aktionærer køber modulbyggeren Mobilhouse fra kapitalfonden Adelis, der har ejet selskabet siden 2019.

Det skriver Kirk Kapital i en pressemeddelelse.

Kirk Kapital vil fremadrettet eje 50 pct. Steffen Thomsen, Martin Mikkelsen og ledelsen vil eje de resterende aktier i selskabet.

Mobilhouse blev etableret i 1961, og har igennem mange år produceret, udlejet og solgt mobile skurvogne. Siden 2017 har selskabet skiftet strategisk fokus fra mobile skurvogne til udlejning af modulære bygninger.

– Midlertidigt byggeri vinder i stigende grad frem som en effektiv og bæredygtig måde at få opfyldt et behov for flere lokaler. Mobilhouse adresserer dette marked med omkostningseffektive og fleksible løsninger. I tillæg så er Mobilhouse en af de få aktører i markedet som kan levere svanemærkede modulbyggerier, udtaler Kim Gulstad, adm. direktør i Kirk Kapital, i pressemeddelelsen.

– Vi er derfor begejstrede for at blive aktionær i Mobilhouse, og ønsker at støtte op omkring en plan, hvor Mobilhouse skal investere væsentlige midler i at udbygge porteføljen af bæredygtige modulløsninger, fortsætter han.

Fart på væksten

Siden 2019, har Steffen Thomsen været i selskabets bestyrelse. I forbindelse med gennemførslen af transaktionen, fortsætter han som aktionær og bliver bestyrelsesformand for Mobilhouse.

– Med det strategiske skifte for nogle år siden, har Mobilhouse nu fået etableret en stærk og skalerbar forretning, drevet af en kompetent ledelse, siger Steffen Thomsen og peger på fokus på yderligere accelerering af væksten de kommende år.

Samme fart på væksten er i fokus for Benny Møller, der fortsætter som adm. direktør i Mobilhouse.

– Aktiviteten i Mobilhouse har aldrig været højere, og jeg ser frem til at accelerere den yderligere i de kommende år. Kirk Kapital og resten af aktionærkredsen deler vores værdier og fokus på at udvikle en bæredygtig virksomhed, siger direktøren.

Transaktionen blev underskrevet og gennemført d. 23. november 2022.

Mobilhouse A/S
Regnskabsår 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 73,4 65,1
Resultat af primær drift 23,2 22,4
Resultat før skat 20,1 20,0
Årets resultat 15,6 15,6
Balancestatus 331,3 267,8
Egenkapital 88,8 73,2
Antal ansatte 116 105
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079