23948sdkhjf

Designvagten beskytter dansk design

Danmarks Design Center og Patent- og Varemærkestyrelsen (PVS) vil fremover sikre dansk design mod kopister. Sammen har institutionerne etableret en juridisk rådgivning, hvor danske designere kan få råd om beskyttelse af design- og varemærker.
Det er blevet mere og mere udbredt, at kopister deltager i designmesser. Som oftest er det asiatere, der tager billeder af de flotte nye varer, der udstilles. Herefter sendes billedet hjem til fædrelandet, hvor en produktion hurtigt opstartes, og designrettighederne sikres.

Det er tyveri, og det skal stoppes. Derfor er Dansk Design Center og Patent- og Varemærkestyrelsen nu gået sammen om projektet Designvagten, hvor danske designere rådgives om, hvorledes de beskytter deres design og varemærker.

Det oplyser ErhvervsBladet.

Designvagten har åbent hver onsdag i cafeen hos Dansk Design Center. Her kan alle nemt og hurtigt få en juridisk vejledning i bl.a. hvad beskyttelsen koster, hvor længe beskyttelsen gælder, hvordan man søger beskyttelse i udlandet og i EU som region og dokumentation af idé.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079